Home Pasqyra Javore Pasqyra javore

Pasqyra javore

544
0
SHARE

Dy sekretarët shtetëror vizitojnë Bujanocin, takojnë Kamberin dhe Hasanin

Dy sekretarët shtetëror vizitojnë Bujanocin, takojnë Kamberin dhe Hasanin

Sekretari shtetëror pranë Ministrisë së kulturës dhe informimit Nino Brajoviq dhe ai i Ministrisë së administratës shtetërore dhe pushtetit lokal Ivan Boshnjak, së bashku me përfaqësuesit e OSBE-së, Shoqatës së pavarur të gazetarëve dhe Trupit Koordinues, qëndruan për takim pune në Bujanoc.

Në takim, u bisedua për financimin e mediave nga pushteti lokal dhe mundësitë e bashkfinancimit te mediave nga Bujanoci nga konkurset e Ministrisë së Kulturës dhe Informimit të Republikës së Serbisë.
Gjithashtu nga takimi i sotëm, kryetari Shaip Kamberi u zotua për transparencë dhe mbështetje të drejt për mediumet lokale në Bujanoc dhe ka shtruar kërkesën për emitimin e programeve në gjuhë shqipe në Radio televizion publik.

Përfaqësuesit shtetëror nga Beogradi në përkrahje të mediave lokale në Bujanoc e Preshevë

Përfaqësuesit shtetëror  nga Beogradi në përkrahje të mediave  lokale në Bujanoc e Preshevë

 Sekretari shtetëror pranë Ministrisë së kulturës dhe informimit Nino Brajoviq,  ai i Ministrisë së administratës shtetërore dhe pushtetit lokal Ivan Boshnjak, përfaqësues nga  Shoqata e Gazetarëve të Pavarur të Serbisë dhe përfaqësuesit e departamentit të Medisa pranë OSBE-së qëndruan në komunat Bujanoc dhe Preshevë.

Delegacioni  në fjalë ka  zhvilluar  takime të ndara  me kryetarët e komunave dhe përfaqësuesit e mediave lokale me të cilët u bisedua funksionimi i mediave  lokale, gjendja financiare   dhe zhvilimi i mëtutjeshëm.

Në takim u bisedua për  problemet me të cilat po përballen medait duke filluar nga ndarja e vogël e buxhetit, transparenca në konkurset e pushtetit lokal, ndarja jo e kënaqshme e buxhetit nga ministria e kuluturës dhe informimit si dhe avancimi i informimit shqip në përgjithësi këtu.

Pjesë e delegacionit ishte  edhe  Ivana Gjuriq, Svetozar Markoviq, Gordana Jankoviq.

Kamberi takoi kryetarin e Odës ekonomike, Marko Çadezh, në Beograd

Kamberi takoi kryetarin e Odës ekonomike, Marko Çadezh, në Beograd

Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi, takoi sot kryetarin e Odës ekonomike, Marko Çadezh, në Beograd.

“Bashkëpunimi me Odën ekonomike ka prioritet promovimin e biznesit nga Bujanoci, Presheva dhe Medvegja dhe mbështetjen e zhvillimit të veprimtarive të tyre”është shkruar në faqen zyrtare facebook  të komunës së Bujanocit.

“Takimi i parë ishte mbajtur në fund të vitit të kaluar në Bujanoc, në prezencën edhe të kryetarit të Odës ekonomike të Kosovës dhe bizneseve kosovare”.

Rubrika “ Pasqyra javore “ mbështetet nga Ministria për Kulturë dhe Media e Republikës së Serbisë. Shkrimet e botuara në këtë rubrikë nuk paraqesin politikat e kësaj ministrie.

 14389768_1272118072808115_1987820917_n-1