Home Nga Bota Danimarka ndërton xhaminë e parë me minare

Danimarka ndërton xhaminë e parë me minare

723
0
SHARE

Në Danimarkë do të ndërtohet një nga xhamitë më të mëdha në këtë vend. Kjo do të jetë edhe xhamia e parë që do të ketë edhe minaren e parë në Danimarkë.

Xhamia është një projekt që i ka kushtuar komunitetit mysliman në Kopenhagë rreth 27.2 milionë dollarë. Xhamia është financuar nga myslimanët në Danimarkë dhe nga Katari.

Ndërtimi i kësaj xhamie shihet edhe një hap drejt përmirësimit të marrëdhënieve mes komuniteteve fetare në Danimarkë të cilat në vazhdimësi ishin qenë të tensionuara.