Home Aktuale Kampioni Olimpik Shaban Tërstena para rinisë së Sellarcës së Epërme

Kampioni Olimpik Shaban Tërstena para rinisë së Sellarcës së Epërme

1141
0
SHARE

Agron SINANI

 

Në një takim  rasti të organizuar nga Shoqata Kulturore Rinore “Dr. Arif Selmani”  në  Sellarcën e Epërme  qëndroi ish  kampioni  Olimpik  mundësi  Shaban  Tërstena  i shoqëruar  nga analisti Sefer Tahiri,  gazetari i sportit  në Klan Maqedoni, Shaban Sinani dhe profesori  universitar Bashkim Selmani   të  cilët  para Rinisë së  këtij vendbanimi  të pranishëm ishin edhe numër i  theksuar  i qytetarëve por edhe  kryetari i Komunës së Bogovinës  Albon Xhemaili  u  bë  fjal  për rolin e sportit

Në fjalimin e rastit Shaban Sinani shpalosi para të pranishmëve profilin e të ftuarëve, si dhe shtjelloi rëndësinë e ndërtimit të infrastrukturës si element kyç në nxitjen e rinisë drejt hapërimit në botën e sportit, si dhe sa ndikojnë figurat si Shaban Tërstena në motivimin e të rinjëve që të merren me sport. .  “Një shembull të tillë, të rinjtë tanë e kanë pikërisht kampionin olimpik Shaban Tërstenën, i cili në moshën 19 vjeçare shpallet kampion Olimpik dhe sot e kësja dite vazhdon të mbete si fitues më i ri i Medaljes së Artë Olimpike. Prandaj me gojën plotë themi se Shaban Tërstena është idhull i Rinisë por edhe ambasadori më i denjë i kombit Shqiptarë kudo që janë në veçanti i shqiptarëve të Maqedonisë Veriut”  tha  pos tjerash  gazetari Shaban  Sinani.

 

Kryetari i Komunës së Bogovinës shprehi falënderime ndaj SHKR “Dr. Arif Selmani”, për ftesën dhe për organizimin tonë që në komunën tonë afrojmë figura të tilla. Ai gjithashtu vlerësoi lartë figurën ëmblematike të kampionit Shaban Tërstena, dhe potencoi faktin se individët e tillë janë ata që ngrisin vlerat tona dhe bëjnë që vendi jonë të njifet botërisht. Pos kësaj ceku edhe se Komuna e Bogovinës vazhdimisht bën hapa që të rris buxhetin komunal që i dedikohet sportit dhe infrastrukturës sportive.

Prof. Dr. Sefer Tahiri në pika të shkurtëra prezantoi veten dhe veprimtarinë e tij profesionale përpara të pranishmëve. Pastaj ai shpalosi punën e lodhshme dhe plotë përgjegjësi të asaj që paraqet dokumentimi i jetës së një figure aq të madhe siç është Shaban Tërstena. Zumreta Xhemaili, anëtare e shoqatës, lexoi momentet kryesore që e karakterizuan karrierën e bujshme të kampionit olimpik Shaban Tërstena. Më pas, fjalën e mori Shaban Tërstena, figura kryesore e këtij takimi ku detajisht shpalosi të gjithë eksperiencën e tij që nga mosha 15 vjeçare ku nisi hapat e para, e deri në fund të saj. Ai tregoi çdo detaj nga të gjitha momentet që i kanë sjellë medalje, që e ngjitën në piedestalin e sportit botëror. Çdo pikë të eksperiencës së tij e përbënin momente të cilat ishin të mbushura me vendosshmëri, vizion, punë të palodhëshme, disiplinë e çeliktë, dhe orvatje drejt arritjes së qëllimit që ia ka vënë vetes. Pra, këto vlera të cilat përbëjnë mozaikin e një figure aq të madhe, ai u mundua që t’i përcjell drejt rinisë, që të jenë më të vendosur në punën drejt arritjes së ëndrave të tyre. Prof.

 

Dr. Bashkim Selmani në fjalimin e tij vlerësoi punën që bën SHKR “Dr. Arif Selmani” në kultivimin e vlerave, dhe atë se di të nderoj atë që e merriton, e padyshim nuk mund të bënte përjashtim figura gjigande e Shaban Tërstenës. “Të respektojmë historinë e figurave tona, ta plotësojmë atë me punë vullnet , dashamirësi, tolerancë, disiplinë  dhe bashkëpunim të ndërsjell , sespese bashkëpunimi dhe toleranca do të shpëtojë dhe ngrisë individin dhe dinjitetin kombëtar !,, tha Bashkim Selmani profesor  universitar.

Kryetari i SHKR “Dr. Arif Selmani”, Adis Rustemi, në emrin e tij dhe në emër të udhëheqësisë së shoqatës falënderoi kampionin olimpik Shaban Tërstenën që na nderoi me pjesëmarrjen, falënderoi gazetarin e sportit Shaban Sinanin i cili e bëri të mundur këtë takim, si dhe gjithë të pranishmit që i dhanë kuptim këtij takimi, dhe që kontribuan në atë që të tregojmë që fshati Sellarcë e Epërme di të vlersoj. Ai gjithashtu ceku punën serioze që bën shoqata drejtë përmbushjes së objektivave. Në fund për kampionin Shaban Tërstena, shoqata ndau një mirënjohje në shenjë krenarie për të arriturat e tij në sport. Pos kësaj prof. Bahri Aliu si dhuratë për të ftuarin ndau libra nga krijimtaria e tij. Si përfundim gjithë të pranishmit patën mundësi që të fotografohen me kampionin olimpik Shaban Tërstena, dhe të përjetësojnë momentet nga ky takim.

 

 

 

Agron SINANI

 

Në një takim  rasti të organizuar nga Shoqata Kulturore Rinore “Dr. Arif Selmani”  në  Sellarcën e Epërme  qëndroi ish  kampioni  Olimpik  mundësi  Shaban  Tërstena  i shoqëruar  nga analisti Sefer Tahiri,  gazetari i sportit  në Klan Maqedoni, Shaban Sinani dhe profesori  universitar Bashkim Selmani   të  cilët  para Rinisë së  këtij vendbanimi  të pranishëm ishin edhe numër i  theksuar  i qytetarëve por edhe  kryetari i Komunës së Bogovinës  Albon Xhemaili  u  bë  fjal  për rolin e sportit

Në fjalimin e rastit Shaban Sinani shpalosi para të pranishmëve profilin e të ftuarëve, si dhe shtjelloi rëndësinë e ndërtimit të infrastrukturës si element kyç në nxitjen e rinisë drejt hapërimit në botën e sportit, si dhe sa ndikojnë figurat si Shaban Tërstena në motivimin e të rinjëve që të merren me sport. .  “Një shembull të tillë, të rinjtë tanë e kanë pikërisht kampionin olimpik Shaban Tërstenën, i cili në moshën 19 vjeçare shpallet kampion Olimpik dhe sot e kësja dite vazhdon të mbete si fitues më i ri i Medaljes së Artë Olimpike. Prandaj me gojën plotë themi se Shaban Tërstena është idhull i Rinisë por edhe ambasadori më i denjë i kombit Shqiptarë kudo që janë në veçanti i shqiptarëve të Maqedonisë Veriut”  tha  pos tjerash  gazetari Shaban  Sinani.

 

Kryetari i Komunës së Bogovinës shprehi falënderime ndaj SHKR “Dr. Arif Selmani”, për ftesën dhe për organizimin tonë që në komunën tonë afrojmë figura të tilla. Ai gjithashtu vlerësoi lartë figurën ëmblematike të kampionit Shaban Tërstena, dhe potencoi faktin se individët e tillë janë ata që ngrisin vlerat tona dhe bëjnë që vendi jonë të njifet botërisht. Pos kësaj ceku edhe se Komuna e Bogovinës vazhdimisht bën hapa që të rris buxhetin komunal që i dedikohet sportit dhe infrastrukturës sportive.

Prof. Dr. Sefer Tahiri në pika të shkurtëra prezantoi veten dhe veprimtarinë e tij profesionale përpara të pranishmëve. Pastaj ai shpalosi punën e lodhshme dhe plotë përgjegjësi të asaj që paraqet dokumentimi i jetës së një figure aq të madhe siç është Shaban Tërstena. Zumreta Xhemaili, anëtare e shoqatës, lexoi momentet kryesore që e karakterizuan karrierën e bujshme të kampionit olimpik Shaban Tërstena. Më pas, fjalën e mori Shaban Tërstena, figura kryesore e këtij takimi ku detajisht shpalosi të gjithë eksperiencën e tij që nga mosha 15 vjeçare ku nisi hapat e para, e deri në fund të saj. Ai tregoi çdo detaj nga të gjitha momentet që i kanë sjellë medalje, që e ngjitën në piedestalin e sportit botëror. Çdo pikë të eksperiencës së tij e përbënin momente të cilat ishin të mbushura me vendosshmëri, vizion, punë të palodhëshme, disiplinë e çeliktë, dhe orvatje drejt arritjes së qëllimit që ia ka vënë vetes. Pra, këto vlera të cilat përbëjnë mozaikin e një figure aq të madhe, ai u mundua që t’i përcjell drejt rinisë, që të jenë më të vendosur në punën drejt arritjes së ëndrave të tyre. Prof.

 

Dr. Bashkim Selmani në fjalimin e tij vlerësoi punën që bën SHKR “Dr. Arif Selmani” në kultivimin e vlerave, dhe atë se di të nderoj atë që e merriton, e padyshim nuk mund të bënte përjashtim figura gjigande e Shaban Tërstenës. “Të respektojmë historinë e figurave tona, ta plotësojmë atë me punë vullnet , dashamirësi, tolerancë, disiplinë  dhe bashkëpunim të ndërsjell , sespese bashkëpunimi dhe toleranca do të shpëtojë dhe ngrisë individin dhe dinjitetin kombëtar !,, tha Bashkim Selmani profesor  universitar.

Kryetari i SHKR “Dr. Arif Selmani”, Adis Rustemi, në emrin e tij dhe në emër të udhëheqësisë së shoqatës falënderoi kampionin olimpik Shaban Tërstenën që na nderoi me pjesëmarrjen, falënderoi gazetarin e sportit Shaban Sinanin i cili e bëri të mundur këtë takim, si dhe gjithë të pranishmit që i dhanë kuptim këtij takimi, dhe që kontribuan në atë që të tregojmë që fshati Sellarcë e Epërme di të vlersoj. Ai gjithashtu ceku punën serioze që bën shoqata drejtë përmbushjes së objektivave. Në fund për kampionin Shaban Tërstena, shoqata ndau një mirënjohje në shenjë krenarie për të arriturat e tij në sport. Pos kësaj prof. Bahri Aliu si dhuratë për të ftuarin ndau libra nga krijimtaria e tij. Si përfundim gjithë të pranishmit patën mundësi që të fotografohen me kampionin olimpik Shaban Tërstena, dhe të përjetësojnë momentet nga ky takim.

 

 

 

Agron SINANI

 

Në një takim  rasti të organizuar nga Shoqata Kulturore Rinore “Dr. Arif Selmani”  në  Sellarcën e Epërme  qëndroi ish  kampioni  Olimpik  mundësi  Shaban  Tërstena  i shoqëruar  nga analisti Sefer Tahiri,  gazetari i sportit  në Klan Maqedoni, Shaban Sinani dhe profesori  universitar Bashkim Selmani   të  cilët  para Rinisë së  këtij vendbanimi  të pranishëm ishin edhe numër i  theksuar  i qytetarëve por edhe  kryetari i Komunës së Bogovinës  Albon Xhemaili  u  bë  fjal  për rolin e sportit

Në fjalimin e rastit Shaban Sinani shpalosi para të pranishmëve profilin e të ftuarëve, si dhe shtjelloi rëndësinë e ndërtimit të infrastrukturës si element kyç në nxitjen e rinisë drejt hapërimit në botën e sportit, si dhe sa ndikojnë figurat si Shaban Tërstena në motivimin e të rinjëve që të merren me sport. .  “Një shembull të tillë, të rinjtë tanë e kanë pikërisht kampionin olimpik Shaban Tërstenën, i cili në moshën 19 vjeçare shpallet kampion Olimpik dhe sot e kësja dite vazhdon të mbete si fitues më i ri i Medaljes së Artë Olimpike. Prandaj me gojën plotë themi se Shaban Tërstena është idhull i Rinisë por edhe ambasadori më i denjë i kombit Shqiptarë kudo që janë në veçanti i shqiptarëve të Maqedonisë Veriut”  tha  pos tjerash  gazetari Shaban  Sinani.

 

Kryetari i Komunës së Bogovinës shprehi falënderime ndaj SHKR “Dr. Arif Selmani”, për ftesën dhe për organizimin tonë që në komunën tonë afrojmë figura të tilla. Ai gjithashtu vlerësoi lartë figurën ëmblematike të kampionit Shaban Tërstena, dhe potencoi faktin se individët e tillë janë ata që ngrisin vlerat tona dhe bëjnë që vendi jonë të njifet botërisht. Pos kësaj ceku edhe se Komuna e Bogovinës vazhdimisht bën hapa që të rris buxhetin komunal që i dedikohet sportit dhe infrastrukturës sportive.

Prof. Dr. Sefer Tahiri në pika të shkurtëra prezantoi veten dhe veprimtarinë e tij profesionale përpara të pranishmëve. Pastaj ai shpalosi punën e lodhshme dhe plotë përgjegjësi të asaj që paraqet dokumentimi i jetës së një figure aq të madhe siç është Shaban Tërstena. Zumreta Xhemaili, anëtare e shoqatës, lexoi momentet kryesore që e karakterizuan karrierën e bujshme të kampionit olimpik Shaban Tërstena. Më pas, fjalën e mori Shaban Tërstena, figura kryesore e këtij takimi ku detajisht shpalosi të gjithë eksperiencën e tij që nga mosha 15 vjeçare ku nisi hapat e para, e deri në fund të saj. Ai tregoi çdo detaj nga të gjitha momentet që i kanë sjellë medalje, që e ngjitën në piedestalin e sportit botëror. Çdo pikë të eksperiencës së tij e përbënin momente të cilat ishin të mbushura me vendosshmëri, vizion, punë të palodhëshme, disiplinë e çeliktë, dhe orvatje drejt arritjes së qëllimit që ia ka vënë vetes. Pra, këto vlera të cilat përbëjnë mozaikin e një figure aq të madhe, ai u mundua që t’i përcjell drejt rinisë, që të jenë më të vendosur në punën drejt arritjes së ëndrave të tyre. Prof.

 

Dr. Bashkim Selmani në fjalimin e tij vlerësoi punën që bën SHKR “Dr. Arif Selmani” në kultivimin e vlerave, dhe atë se di të nderoj atë që e merriton, e padyshim nuk mund të bënte përjashtim figura gjigande e Shaban Tërstenës. “Të respektojmë historinë e figurave tona, ta plotësojmë atë me punë vullnet , dashamirësi, tolerancë, disiplinë  dhe bashkëpunim të ndërsjell , sespese bashkëpunimi dhe toleranca do të shpëtojë dhe ngrisë individin dhe dinjitetin kombëtar !,, tha Bashkim Selmani profesor  universitar.

Kryetari i SHKR “Dr. Arif Selmani”, Adis Rustemi, në emrin e tij dhe në emër të udhëheqësisë së shoqatës falënderoi kampionin olimpik Shaban Tërstenën që na nderoi me pjesëmarrjen, falënderoi gazetarin e sportit Shaban Sinanin i cili e bëri të mundur këtë takim, si dhe gjithë të pranishmit që i dhanë kuptim këtij takimi, dhe që kontribuan në atë që të tregojmë që fshati Sellarcë e Epërme di të vlersoj. Ai gjithashtu ceku punën serioze që bën shoqata drejtë përmbushjes së objektivave. Në fund për kampionin Shaban Tërstena, shoqata ndau një mirënjohje në shenjë krenarie për të arriturat e tij në sport. Pos kësaj prof. Bahri Aliu si dhuratë për të ftuarin ndau libra nga krijimtaria e tij. Si përfundim gjithë të pranishmit patën mundësi që të fotografohen me kampionin olimpik Shaban Tërstena, dhe të përjetësojnë momentet nga ky takim.

 

 

 

Agron SINANI

 

Në një takim  rasti të organizuar nga Shoqata Kulturore Rinore “Dr. Arif Selmani”  në  Sellarcën e Epërme  qëndroi ish  kampioni  Olimpik  mundësi  Shaban  Tërstena  i shoqëruar  nga analisti Sefer Tahiri,  gazetari i sportit  në Klan Maqedoni, Shaban Sinani dhe profesori  universitar Bashkim Selmani   të  cilët  para Rinisë së  këtij vendbanimi  të pranishëm ishin edhe numër i  theksuar  i qytetarëve por edhe  kryetari i Komunës së Bogovinës  Albon Xhemaili  u  bë  fjal  për rolin e sportit

Në fjalimin e rastit Shaban Sinani shpalosi para të pranishmëve profilin e të ftuarëve, si dhe shtjelloi rëndësinë e ndërtimit të infrastrukturës si element kyç në nxitjen e rinisë drejt hapërimit në botën e sportit, si dhe sa ndikojnë figurat si Shaban Tërstena në motivimin e të rinjëve që të merren me sport. .  “Një shembull të tillë, të rinjtë tanë e kanë pikërisht kampionin olimpik Shaban Tërstenën, i cili në moshën 19 vjeçare shpallet kampion Olimpik dhe sot e kësja dite vazhdon të mbete si fitues më i ri i Medaljes së Artë Olimpike. Prandaj me gojën plotë themi se Shaban Tërstena është idhull i Rinisë por edhe ambasadori më i denjë i kombit Shqiptarë kudo që janë në veçanti i shqiptarëve të Maqedonisë Veriut”  tha  pos tjerash  gazetari Shaban  Sinani.

 

Kryetari i Komunës së Bogovinës shprehi falënderime ndaj SHKR “Dr. Arif Selmani”, për ftesën dhe për organizimin tonë që në komunën tonë afrojmë figura të tilla. Ai gjithashtu vlerësoi lartë figurën ëmblematike të kampionit Shaban Tërstena, dhe potencoi faktin se individët e tillë janë ata që ngrisin vlerat tona dhe bëjnë që vendi jonë të njifet botërisht. Pos kësaj ceku edhe se Komuna e Bogovinës vazhdimisht bën hapa që të rris buxhetin komunal që i dedikohet sportit dhe infrastrukturës sportive.

Prof. Dr. Sefer Tahiri në pika të shkurtëra prezantoi veten dhe veprimtarinë e tij profesionale përpara të pranishmëve. Pastaj ai shpalosi punën e lodhshme dhe plotë përgjegjësi të asaj që paraqet dokumentimi i jetës së një figure aq të madhe siç është Shaban Tërstena. Zumreta Xhemaili, anëtare e shoqatës, lexoi momentet kryesore që e karakterizuan karrierën e bujshme të kampionit olimpik Shaban Tërstena. Më pas, fjalën e mori Shaban Tërstena, figura kryesore e këtij takimi ku detajisht shpalosi të gjithë eksperiencën e tij që nga mosha 15 vjeçare ku nisi hapat e para, e deri në fund të saj. Ai tregoi çdo detaj nga të gjitha momentet që i kanë sjellë medalje, që e ngjitën në piedestalin e sportit botëror. Çdo pikë të eksperiencës së tij e përbënin momente të cilat ishin të mbushura me vendosshmëri, vizion, punë të palodhëshme, disiplinë e çeliktë, dhe orvatje drejt arritjes së qëllimit që ia ka vënë vetes. Pra, këto vlera të cilat përbëjnë mozaikin e një figure aq të madhe, ai u mundua që t’i përcjell drejt rinisë, që të jenë më të vendosur në punën drejt arritjes së ëndrave të tyre. Prof.

 

Dr. Bashkim Selmani në fjalimin e tij vlerësoi punën që bën SHKR “Dr. Arif Selmani” në kultivimin e vlerave, dhe atë se di të nderoj atë që e merriton, e padyshim nuk mund të bënte përjashtim figura gjigande e Shaban Tërstenës. “Të respektojmë historinë e figurave tona, ta plotësojmë atë me punë vullnet , dashamirësi, tolerancë, disiplinë  dhe bashkëpunim të ndërsjell , sespese bashkëpunimi dhe toleranca do të shpëtojë dhe ngrisë individin dhe dinjitetin kombëtar !,, tha Bashkim Selmani profesor  universitar.

Kryetari i SHKR “Dr. Arif Selmani”, Adis Rustemi, në emrin e tij dhe në emër të udhëheqësisë së shoqatës falënderoi kampionin olimpik Shaban Tërstenën që na nderoi me pjesëmarrjen, falënderoi gazetarin e sportit Shaban Sinanin i cili e bëri të mundur këtë takim, si dhe gjithë të pranishmit që i dhanë kuptim këtij takimi, dhe që kontribuan në atë që të tregojmë që fshati Sellarcë e Epërme di të vlersoj. Ai gjithashtu ceku punën serioze që bën shoqata drejtë përmbushjes së objektivave. Në fund për kampionin Shaban Tërstena, shoqata ndau një mirënjohje në shenjë krenarie për të arriturat e tij në sport. Pos kësaj prof. Bahri Aliu si dhuratë për të ftuarin ndau libra nga krijimtaria e tij. Si përfundim gjithë të pranishmit patën mundësi që të fotografohen me kampionin olimpik Shaban Tërstena, dhe të përjetësojnë momentet nga ky takim.