Home Aktuale Imrane R.Morina doktoron në shkencat politike dhe marrëdhënie ndërkombëtare në Shkup

Imrane R.Morina doktoron në shkencat politike dhe marrëdhënie ndërkombëtare në Shkup

1247
0
SHARE

Imrane R. Morina doktoron në fushën e shkencave politike dhe marredhënieve ndërkombëtare në Shkup.

Integrimet euroatlantike të RMV 1991-2022 ka qenë tema e disertacionit të doktoraturës së Imrane Morinës.


Morina mbrojti me sukses disertacionin e saj në Universitetin Kirili dhe Metodi në Shkup, me vleresim maksimal.


Komisioni në përbërje të profesorëve Biljana Popovska (mentore), Melina Grizo, Ivanka Vasilevska, Elena Mihajlova Stratilati dhe Zenun Zenuni, kanë dhënë vleresim të lartë për hulumtimin shkencor të Imrane Morinës, duke ngritur vlerat e saj per kontributin shkencor.

Në disertacionin e doktoratures, Imrane Morina ka trajtuar shpërberjen e Jugosllavisë dhe pavarsimin e Maqedonisë së Veriut, etablimin e RMV-se si subjekt ndërkombetar, integrimin e Maqedonisë në UE, rrugën e RMV-së drejt UE-se, badhkëpunimin rajonal, marredhënjet bilaterale te RMV-së me shtet fqinje si dhe hulumtimin e veçantë emipirik të disertacionit të saj.


Sipas hulumtimit te Morines, RMV nuk ka alternative tjeter ne plan nderkombetar perpos integrimit ne UE, nderkaq sipas saj RMV duhet te tregoj nje kujdes te vecant ne permbushjen e kritereve te parapara per integrim te plote .


Ndryshe Imrane Morina është nëna e Yll Morinës, talentit 14 vjeçar me shkathtësi të jashtëzakonshme në Matematikë, që ju mban orë të matematikës dhe fizikës studentëve nga vendi dhe nga bota!