Home Aktuale Blinera Fetahu dhe Memet Neziri fitues në festivalin e Tiranës

Blinera Fetahu dhe Memet Neziri fitues në festivalin e Tiranës

682
0
SHARE

Festivali Jehona Shqiptare që u mbajt sot në  Tiranë të Shqipërisë, ku ishin prezent me se 14 shtete, në mesin e tyre edhe Lugina e Preshevës.

Profesoresha  Esra Aqifi nga Tërnoci,  njëherit përfaqësuese për Luginë e këtij festivali u paraqit    me një monolog të përgaditur nga dy nxënës Blinera Fetahu dhe Memet Neziri.

Drejtori i Shkollës  së  mesme të Bujanocit Zejni Fejzullahu e perkrahu rrugëtimin e nxënesve në  kete festival.  Pas shumë artistëve nga 14 shtete që defiluan në Sheshin Skënderbe , pastaj në sallen e festivalit, juria profesionale vleresoi përfaqesuesit nga Lugina e Preshevës me çmimin Interpretuesit më të mirë të Festivalit.

Perfaqesuesit nga Lugina e Presheves falemderojn Regjisorin Europian Valton Jakupin që ia bëri të mundur  shkruajen në këtë festival dhe mbështetjen me rroba kombëtare dhe finanancoi gjithë aktivitetin  e  tyre vetëm se  edhe Lugina e Preshevës të jetë e përfaqesuar në mesin e 14 shteteve pjesemarrëse në  Republiken e Shqiperisë./Lugina Press/