Home LAJME Apple mbetet lider i tregut të telefonave në SHBA

Apple mbetet lider i tregut të telefonave në SHBA

773
0
SHARE

Sipas një raporti të ri nga firma e hulumtimit të tregut, Strategy Analytics, Apple mbajti vendin e parë në tregun e telefonave të mençur amerikan në tremujorin e tretë, megjithëse dërgesat e saj dhe pjesëmarrja në treg kishin zbritur.

Ndërsa shifrat e dërgesave për kompaninë me bazë në Cupertino ishin 12 milionë (nga 13 milionë sa ishin në të njëjtin tremujor të vitit të kaluar), pjesa e tregut të Apple ishte 30.4% (një rënie prej rreth 2%).

Samsung gjithashtu mbajti vendin e dytë, por dërgesat e saj dhe pjesa e tregut u rritën – nga 9.7 në 9.9 milionë, respektivisht 24.2% në 25.1%. LG, ZTE dhe Motorola gjithashtu mbajtën renditjen e tyre për të mbetur në pesë vendet e para.

Motorola meriton një përmendje të veçantë këtu, pasi kompania pothuajse dyfishoi dërgesat e saj si dhe pjesën e tregut në tremujorin e tretë. Kompania tani ka kapur mbi 5% të tregut të telefonave në SHBA.

“Kthimi i Motorola është nxitur nga shpërndarja e zgjeruar me të gjithë katër transportuesit më të mirë të SHBA, duke shitur modele të reja popullore si Moto Z2 Play”, thuhet në raport.