Home Aktuale Zvicër: Rritet interesimi për Islamin dhe vlerat e tij

Zvicër: Rritet interesimi për Islamin dhe vlerat e tij

135
0
SHARE

Interesimi i nxënësve  të shkollave   zvicerane  për Islamin edhe vlerat e tij, çdo ditë e më shum po shkon drejt rritjes.

    Një grup i nxënsëve të klasës së gjashtë në krye me profesorin  e tyre Von Rotz Rico nga shkolla Oberstufenzentrum Flös,  kanë vizituar Xhaminë  “Bashkimi” në Buchs të Zvicrrës  .Qëllimi i vizitës në fjalë  ishte  njohja e   drejtëpërdrejtë  me fenë  islame, muslimanët, imamin dhe xhaminë,  raporton Lugina Press    .

12376679_10205559076848292_7033831213596358187_n

   Imami i xhamisë “Bashkimi” në Buchs të Zvicërrs, Lulzim Miftari, me prejardhje nga Presheva,  i ka thënë Lugina Press  se musafirët u ndanë të kënaqur me viztën që i bënë , sipas tij ata kanë  vlerësuar  objektin e xhamisë si vend i kultivimit të paqës dhe harmonisë mbrenda xhematit  e po ashtu edhe jashtë saj.

72339_10205559078408331_2504292825136472763_n

    Imami Miftari po ashtu  theksoi se nxënësit ishin gjatë kohës së namazit të ikinidisë të cilët    e vlersuan lartë  qetësinë dhe diciplinën gjatë faljes.

  Kryesia   e xhamisë  “Bashkimi” i priti  ngrohtësisht duke shtruar  një koktej rasti , duke i ofruar dhe  ëmbëlsira tradicionale shqipëtare.

12512229_10205559080168375_7737227607498524200_n

      Me këtë rast nxënësve  i dhuruan  fletushka me përmbajtje fetare Islame ndërkaq  imami Miftari i dhuro një  Kur’an  prfeësorit   Von Rotz Rico i cili e pranoi  me kënaqësi./Lugina Press/