Home Aktuale Vihet gurthemeli i Xhamisë në Maltërnoc të Bujanocit(video)

Vihet gurthemeli i Xhamisë në Maltërnoc të Bujanocit(video)

45
0
SHARE

Me organizim solemn  në fshatin Maltërnoc të komunës së Bujanocit sot  u bë vënia e gur themelit për ndërtimin e  xhamisë së këtij fshati. Kjo   ngjarje e rrallë për banort e këtij fshati sa ishte emocionuese po aq edhe mbreslënëse  ngase  ndërtimi i  xhamisë   ishte  një nevojë e kahmotshme e tyre.

Prezent në vënien e gurthemelit ishin përfaqëusesit e KBI në Bujanoc, me këtë rast Sulejman Fejzulllahu falënderoi  xhematin e të gjitha xhamive të cilët kontribuan me mundësite tyre për  ndërtmin e xhamisë.

E më i emocionuari ishte imami i xhamisë i cili përplot  25 vite ishte në shërbim të fshatit  Maltërnoc.  Iniciativa  dhe nevoja për ndërtimin e  xhamisë në Maltërnoc është nisur prej kohësh, derisa sot  u kurozuaa me vëien e gurthemelit thot ai.

Fshati Maltërnoc gjindet ne periferi  të qytetit të Bujanocit. Banorët e këtij fshati përballen me kushte të rënda ekonomike. Ndërkoh që fillimi  i ndërtimit të xhamisë i jep pak shpres banorëve të këtushëm.

Ata të cilët dëshirojnë të kontribuojnë në ndërtimin e xhëmisë me mjetë financiare mund të paraqiten tek këta persona:

Zvicër:

 +41763556589, Qemajl Shaip Fejzullau

+41766824664 Ridvan Qazim Qazimi,

 Kosovë:

 +377 44 782 022 Latif Shukri Rexhepi

 + 386 ‎49 557614   Zjadin Qazim Qazimi

Bujanoc:

+381 63 8438228 Avni Jakupi

[youtube url=”  https://www.youtube.com/watch?v=HcQbFMzv6pQ ” width=”560″ height=”315″]