Home LIFESTYLE Vetmia shkak për trashësi dhe sulme të zemrës

Vetmia shkak për trashësi dhe sulme të zemrës

214
0
SHARE

Të qenit vetëm gjatë kohës kur jeni më të shtyrë në moshë, kjo mund të jetë shumë e rrezikshme për shëndetin tuaj, kanë bërë të ditur hulumtuesit.

Të ndjehesh e injoruar nga të tjerët mund të rris presionin e gjakut në zonat e rrezikshme për sulmet e zemrës dhe gjithashtu rrit mundësin e rritjes së depresionit, u tha në një konferencë.

Hulumtuesit e Shteteve të Bashkuara i udhëzojnë ata që janë në moshë të shtyrë që të mendojnë që të jenë sa më aktivë në moshën e shtyrë, dhe u paralajmëruan kundër largimit nga dielli.

John Cacioppo, profesor i psikologjisë shpenzoi gati 20 vite të studimit të ndikimit të vetmisë, gjurmoi shëndetin e më shumë se 2 mijë grave dhe burrave, të moshës 50 e më shumë për më shumë se gjashtë vite.

Burrat dhe gratë më të vetmuar ishin dyfish më të rrezikuar për të vdekur gjatë asaj periudhe se sa ata që janë ndier më të dëshiruar dhe më të nevojshëm.

LEAVE A REPLY