Home Aktuale UDSH në 2014: Politikë jostabile, gjendje e rëndë ekonomike dhe mosunitet politik

UDSH në 2014: Politikë jostabile, gjendje e rëndë ekonomike dhe mosunitet politik

109
0
SHARE

Në mbledhjen e përbashket të kryesisë së UDSH –së me këshilltaret e Kuvendeve Komunale Preshevë dhe Bujanoc, kryetarët e nëndegeve dhe aktivistet partiak, kryesia vlerësoi aktivitetin e Partisë dhe rrjedhet e përgjithshme në Lugine të Preshevës dhe për opinion lëshon këtë:

K O M U N I K A T Ë

Viti 2014 ishte vit i sfidave te shumta si për qytetarët e luginës së Preshevës ashtu edhe për Unionin Demokratike Shqiptar, i cili vit u karakterizu me situate politike jostabile me shkalle të ulët të realizimit të drejtave individuale dhe kolektive, me gjendje të rëndë ekonomike dhe sociale me mosunitet te subjekteve politike ne angazhimin dhe avansimin e te drejtave te shqipetareve ne lugine te Presheves.

Gjendja e këtille e krijuar u reflektua negativishte në perspektiven e qytetarëve, si rezulltat i kësaj gjendje të krijuar është zhvendosja e kuadrove dhe popullatës në drejtim të Evropës perendimore ku përgjegjesia më e madhe bie në pushtetin lokal në Preshevë dhe Bujanoc të cilët këtë pushtet e kanë shëndrruar në atë klientaliste, grupore me interese te tejdukshme individuale.

Viti 2014 u karakterizu me mospermbushjen e premtimeve e sidomos ne zhvillimin ekonomik, realizimin e projekteve kapitale si hapja e maternitetit, hapja e vendkalimit kufitare Miratoc- Llojan, hapja e vendeve te reja te punes si dhe investimet pa kritere gje e cila dite e ma shume po e zbehe aktivitetin e tyre dhe po e forcon bindjen tek qytetaret se interesat individuale jane vu mbi interesat e pergjithshme te kesaj popullate.

Vlen te theksohet mosbashkepunimi edhe ne nivel te kuvendeve Komunale e sidomos mosperfillja e opozites me cka apriori hudhen poshte te gjitha propozimet qe vijne nga opozita e te cilat jane me interes per qytetaret ku kjo mosperfillje u kurorezua edhe me konstituimin e keshillit nacional ku ne trupat punuese nuk u perfille asnje kuader nga opozita, me cka eshte mese e domosdoshme te shtrohet ne shqyrtim pjesmarrja e metutjeshme ne punen e ketije keshillit, kur I eshte e ditur qytetareve se partite te cilat kan fituar shumicen e brishte nga numri I pergjithshem i kshilltareve 15 kane fituar 8 mandate dhe ata ishin kritikuesit me te medhenje te funksionimit te punes se keshillit nacional I perbere nga UDSH dhe PVD edhe pse me fajin e vete nuk kishin marre pjese ne zgjedhjet e meparshme.

Me shprese qe viti 2015 te jete vit i kthesave pozitive per qytetaret, UDSH i dëshiron qytetarëve suksese dhe ndryshime pozitive, e pjese e ketyre ndryshimeve te behen vete qytetaret.