Home Aktuale Thaçi: Serbia nuk mund të organizojë zgjedhje në Kosovë

Thaçi: Serbia nuk mund të organizojë zgjedhje në Kosovë

172
0
SHARE

 

Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, ka ripërsëritur se Serbia nuk mund të organizon zgjedhjet serbe në Kosovë, por që qytetarëve serbë do t`iu mundësohet votimi përmes pikave grumbulluese që do të organizojë OSBE.

Ai ka thënë se Kushtetuta dhe ligjet e Kosovës e lejojnë dyshtetësinë, duke thënë se kjo e lejon pjesëmarrjen e serbëve në zgjedhjet parlamentare të Serbisë, transmeton KP.

“Me kushtetutë dhe ligjet e Kosovës qytetarët e Kosovës e kanë të drejtën e dy shtetësisë dhe kjo e drejt duhet të respektohet për të gjithë pa dallim, Serbia nuk mund të organizoj zgjedhje në Kosovë, me lejoni gjithashtu që të ftoj qytetarët në Preshevës Medvegjës dhe Bujanovcit që të participojnë në jetën demokratike, të participojnë në proceset elektorale dhe t`i zgjedhin njerëzit e tyre për t`i përfaqësuar”, ka thënë ai.

LEAVE A REPLY