Home Aktuale TELEVIZIONI “SYRI BLUE” NJË AMBASADË E SHQIPTARËVE NË MËRGATË

TELEVIZIONI “SYRI BLUE” NJË AMBASADË E SHQIPTARËVE NË MËRGATË

207
0
SHARE

Diaspora shqiptare gjithherë është informuar përmes gazetave ditore të cilët botohen në Kosovë, nga kanalet televizive të Kosovës dhe Shqipërisë por dhe përmes platformave digjitale.

12270053_794275687367048_734555791_n
Por për të pasur një qendër mediatike që diaspora shqiptare të mos bëjë shpenzime të mëdha duke udhëtuar në Kosovë apo Shqipëri për prezentime e vlerave të tyre kulturore nëpër televizione, këtë e mendoi një aktivist themeluar Televizionin e parë Shqiptar për Diasporë në shtetin Zvicerran.
Musli Saiti ishte aktivisti i cili mendoi për diasporën shqiptare me çrast themeloi qendrën mediatike të parë Shqiptare në Zvicër duke e emëruar “Syri Blu” .

12270124_794275680700382_1220017874_n
Televizioni i pavarur “Syri Blu” çdo herë është në shërbim të diasporës shqiptare, duke iu mundësuar për ti prezentuar vlerat e tyyre kulturore.
Dikur diaspora shqiptare është dashur që të udhëton drejt Kosovës apo shqipërisë për prezentimet e tyre qofshin ato kulturore apo realizime të projekteve ndërkaq tashmë Televizioni “Syri Blu” është ai i cili një gjë të tillëia mundëson ti realizojnë aty ku dhe jetojnë.
Në mungesë të iniciativës   për hapjen e ndonjë televizioni qoftë nga ambasada e Shqipërisë apo Kosovës, Musliu Saiti ishte ai i cili mendoi dhe ua lehtësoi diasporës shqiptare perezntmet e tyre me themelimin e televizionit “Syri Blu”.

12208508_10201209710042947_6505675382968239350_n

  Televizioni “Syri Blu” është një Ambasadë e shqiptarëve ngase sa po të hyshë në te mikpritja shqiptare e stafit të tij të bënë të harrosh se je duke jetuar europ por aty ku i thon bukës bukë e ujit ujë.
Stafi i Televizionit “Syri Blu” si Musa Sylejmani, Avdulla Murtezi, Andolina Rama, Shkelzen Sahiti, Selami Musliu, Besa Bajrami, Fidaim Aliu, janë një staf tepër i mrekullueshëm dhe profesionistë.Sjellja, buzëqeshja dhe mikëpritja e tyre të bëjnë të ndjehesh sikur në shtëpi të tyre e jo në ndonjë television.
Diaspora Shqiptare tanimë e ka një Dritare Informative televizive duke iu falënderuar Musli Saitit por që ky televizion të funksionoj dhe të kenë jetë të gjatë duhet të kenë edhe përkrahjen e diasporës shqiptare./Lugina Press/