Home TEKNOLOGJI Teknologjia tek fëmijët

Teknologjia tek fëmijët

209
0
SHARE

Teknologjitë e reja janë të pranishme cdo ditë e më shumë në familje dhe në shkollë, dhe mediat gjithnjë kanë ndikuar në sjelljen e fëmijëve dhe adoleshentëve.
Për këtë arsye, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet efekteve që këto faktorë kanë mbi fëmijët dhe mbrojtjen që do të vendoset .
Është e rëndësishme të theksohet për prindërit dhe edukatorët që nevojat themelore të fëmijëve të sotëm janë të njëjta. Diversiteti ka të bëjë më tepër me pajisjet në dispozicion të tyre për të fituar një afrim në njohuritë dhe realitetin që i rrethon . Ata që janë përfshirë në arsim duhet të angazhohen me fëmijët në një mënyrë krijuese, pa përcaktuar më parë se çfarë duhet të ndodhë; t’u lënë hapësirë ​​për të dëgjuar , është e dobishme të kuptojmë se çfarë mendojnë të rinjtë dhe të krijojmë një marrëdhënie besimi gjithashtu që t’i përgatisim ata për rreziqet e mundshme që sjell lundrimit në internet. T’i lidhësh internetin ose t’i lejosh të bisedojnë duke përdorur kompjuterin në mënyrë të pandërgjegjshme është si t’i dërgosh fëmijët jashtë vetëm në shtëpi pa i përgatitur ata për rreziqet që mund të hasin. Rreziku kryesor është që të humbin rrugën ose të lëndohen apo edhe më keq dikush tjetër t’i bëjë dëm atyre . Kompjuteri dhe video lojrat ( PlayStation , Nintendo ) , nëse përdoren keq , mund të forcojnë apo të zgjerojnë kuptimin e pafuqishmërisë fëmijërore tashmë të pranishëm në strukturë dhe të pengojnë rritjen e tyre, duke krijuar një ndjenjë të varësisë, të rrisin konfuzionin mes gjërave të vërteta dhe të rrema .//luginapress//