Home Aktuale Stefanoviq: Ska kthim të përmendores së terroristëve

Stefanoviq: Ska kthim të përmendores së terroristëve

5
0
SHARE

Ministri i Punëve të Brendshme (MPB) i Serbisë Nebojsha Stefanoviq, iu ka përgjigjur pyetjes së deputetit shqiptar Shaip Kamberi, për kthimin e Lapidarit të dëshmorëve të UÇPMB-së në Preshevë, duke thënë se “nuk do të lejojë ngritjen e lapidarit të terroristëve” .
Shaip Kamberi, deputetët shqiptar në Parlamentin e Serbisë, në seancne e fundit të kuvendit iu është drejtuar autoriteteve të Ministrisë së Punëve të Brendshme duke kërkuar sqarime për faitn e lipdarit të UCPMB-së dhe kthimin e tij.
Me njëher pas kësaj, Ministri i Punëve të Brendshme (MPB) i Serbisë Nebojsha Stefanoviq ka reaguar përmes agjencisë Tanjug duke thënë “se ska kthim të përmedorës së terroristëve”.
Stefanoviq ka deklaruar se ministria nuk do të lejojë ngritjen e terroristëve, pasi terrorizmi gjykohet nga e gjithë bota, ndërsa edhe Serbia i është përkushtuar kësaj lufte.
“Kemi policinë multietnike e cila në mënyrë profesionale dhe të përgjegjshme po kryen punën e saj dhe nuk dëshirojmë që çfarëdo qoftë provokimi politik të minojë përpjekjet dhe prioritetet e shtetit në luftën kundër varfërisë, për vende të reja të punës dhe një të ardhme më të mirë të qytetarëve”, ka thëne ministri serb Stefanoviq.

Stefanoviq ka kërkuar nga të përzgjedhurit në nivel lokal dhe a ata shtetëror të kenë kujdes në veprimet e tyre.
“Pres nga të gjithë ata që janë përzgjedhur në funksione të vetëqeverisjeve lokale dhe në nivel shtetëror që të kenë kujdes në veprimet e tyre që të mos rrezikojnë stabilitetin dhe sigurinë në Serbi”,ka thënë Ministri i Punëve të Brendshme (MPB) i Serbisë Nebojsha Stefanoviq . /Lugina Press/