Home OPIONIONE Shqiptarët e Medvegjës do të duhej të garojn me një listë përbashkët

Shqiptarët e Medvegjës do të duhej të garojn me një listë përbashkët

95
0
SHARE

Shkruan :Mr. Sc. Refik HASANI Me rastin e shpalljesë së zgjedhjeve të parakohshme në Kuvendin komunal të Medvegjës për 15 shtator .Subjektet politike shqiptare në Medvegjë duke përpiluar dhe renditur në një listë të vetme do të fitojn më shumë vende në këtë Asamble Komunale, që pastaj nëse përfaqësohen proporcionalisht do t’Ju takon Kryesuesi i Kuvendit , Nënkryetari i ksaj Komune, pa harrur edhe disa poste politike të drejtorive përkatëse dhe udhëheqje të ndërmarrjeve publike si që jatë ato Komunalive , Radios Lokale dhe ndërmarrjeve publike si ,,Banja e Sijarinës’’, miniera e Lecit etj . Duke garuar në një listë përbashkët Shqiptarët e Medvegjës, do të jen një zë i përbashkët në këtë kuvend, do përfaqësohen në legjislativ dhe Ekzekutiv të ksaj komune por edhe do të investohet më shumë në infrastruktur dhe kështu ndoshta do të mundë të ndalet shpërngulja dhe zbarzja për shkak të mungesës së infrastrukturës , diskriminimit të parreshtur dhe mos përfaqësimit si duhet . Medvegja,dallon nga Bujanoci dhe Presheva pasi nuk është e përfqësuar si duhet që nga viti 2002 , për shkak ndarjeve, përqarjeve të partive politike shqiptare në këtë rast u shparërderdhën votat dhe kjo çështje do të rregullohet vetëm përmes përpilimit dhe garimit me një listë të përbashkët të shqiptarëve të ksaj Komuna . Të marrim mësim nga serbët lokal të Kosovës pasi që në zgjedhjet për Parlamentin e Kosovës në vitin 2014, në këto zgjedhje përpiluan duke garuar vetëm me një listë të përbashkët . Kjo do të duhej të jetë mësim edhe për Medvegjasit se vetëm kështu bëhen votat ,,Në një thesë ‘’ , në të mirë të përgjithshëm .

02 Gusht 2015