Home Aktuale Shqiponjat e Bujanocit shënojnë një vjetorin e themelimit(foto)

Shqiponjat e Bujanocit shënojnë një vjetorin e themelimit(foto)

272
0
SHARE

Shoqëria kulturoro-artistike “Shqiponjat” nga Bujanoci  ka shënuar një vjetorin e themelimit të saj.

Me këtë rast para të prnishmëve Dionesa Ebibi ka elaboruar punën një vjeçare të kësaj shoqërie kultro-artistike.

Në prezentim është parë se shqiponjat mbrenda një viti kanë realizuar aktivitete të shuma, duke filluar nga manifestimi i ditës së flamurit më 28 nëntor e që ishte dalja e parë në skenë si shoqëri me emrin Shqiponjat.

Aktiviteti tjetër i saj ishte pjesëmarrja në organizimin e “Ditës së Mërgimtarëve” , me çrast pas programit është organizuar dhe një koktej tradicional me gatime tradicionale.
Aktiviteti tjetër ishte pjesëmarrja në manifestimin tradicional”Ditët e Komndant Lleshit”. Në prezentim u tha se Shoqëria kulturoro-artistike “Shqiponjat” kanë marrë pjesë dhe nëpër shum dasma gjatë sezonit veror.

Ndërkohë Rilind Islami falënderoi të gjithë ata që ndihmuan këtë shoqëri duke filluar nga komuna e Bujanocit, Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe të tjerë në mënyra të ndryshme.

Ndërkohë u ndanë edhe disa libreza anëtarëve të rinjë të kësaj shoqërie.

Shoqëria kulturoro-artistike “Shqiponjat” në Bujanoc është themeluar në Nëntor të vitit 2016 me qëllimin të angazhimit dhe dhënies së kontributit në aktiviteteve në fushën e kulturës./Lugina Press/