Home Aktuale Shqipëria dekoron regjisorin europian Valton Jakupi, regjisori më i mirë i vitit,...

Shqipëria dekoron regjisorin europian Valton Jakupi, regjisori më i mirë i vitit, Naski Abdixhikun me çmimin e publikut

333
0
SHARE

    Fondacioni Harpa nga Republika e Shqipërisë   sonte ka  përzgjedhur  personalitetet për kulturë letërsi, shkencë  etj, raporton Lugina Press.

  Në këtë eveniment shtetëror të rëndësishëm dekorata për kulturë dhe kinematografi iu nda regjisorit europian me prejardhje nga Lugina Valton Jakupit, me titull Regjisori më  i mirë i Vitit.

15435881_1057279761066638_691510916_n

     Sipas komisionit për përzgjedhjen e personaliteteve thuhet se dekorata e ndarë regjisorit Valton Jakupit është  bazuar në veprimtarinë e tij kinematografike dhe teatrale në europ. Po ashtu edhe në shumë veprimtari të tij ku mbrohet dhe lobohet identiteti dhe kultura shqiptare në  europ dhe botë nga regjsiori Valton Jakupi.

      Filmat me domethënie  globale që dhanë një mesazh të qartë  dhënë  për kombin shqiptar ishin filmat Wer Bist Du, Le Osldat Perdu, Perandorët etj.

15423511_1057274094400538_233486350_n

     Po ashtu emrin e tij e kemi parë  edhe në shumë skenare filmash të prodhuara në europ, por çka është me e rëndësishme , se ky regjisor kontribut të veçant jep edhe në fushën e Integrimit.

15451453_1057268964401051_176519297_n

    Shumë të  rinjë i ka trajnuar dhe mësuar në fushën e kinematografisë. Valton Jakupi mban postin President dhe Regjisor i kompanisë filmike International Film Europe Swiss, si dhe është themelues i Teatrit International Theater Antika Swiss.

15451074_1057279514399996_616694040_n

   Cmimi i lartë Regjisori më i mirë i vitit për herë të parë  i jipet një personaliteti që nuk është nga Shqipëria, po puna dhe veprimtaria e regjisorit, i ka bërë që ky çmim ti takoi atij.

15416827_1057274107733870_1303071357_n

  Po ashtu çmimi e publikut i takoi aktorit nga Lugina Naski Abdixhiku, për kontributin e dhënë në fushën e kulturës dhe artit. Vlenë të theksohet se aktorin Naski Abdixhikun e kemi parë shume edhe në projektet e regjisorit Valton Jakupit, si aktorë, drejtor i fotografisë dhe organizatori projekteve filmike. Dhe Komisioni për vlerësime nga republika e Shqipërisë ia ndau Mirënjohjen e vecant për kontributin e tij në fushën e kulturës dhe artit. Naski Avdixhiku është bashkëpunëtor i ngushtë i regjisorit Valton Jakupi.

15435930_1057273517733929_1810218456_n

    Sipas regjisorit europian Valton Jakupit, ky çmim është  nderë dhe një motiv i madhë për të vazhduar në punën e kinematografisë me temat për kombin shqiptar, po ashtu, siç shprehet ai, ky çmim nuk është vetëm i imi, por ky çmim i dedikohet të gjithë atyre që më ndihmuan, me përkrahën deri në ditën e sodit si dhe përkrahjen e vazhdueshme të familjes, dhe nga zemra falënderoj shumë të gjithë aktorët, kameramanët, producentët dhe të gjith ata që kontribuan në filma Shqiptar të  prodhuar nga ne. Për rininë shqiptare kisha me thënë sa më pak politikë dhe më  shumë projekte kulturore dhe sociale.

15401377_1057279521066662_742725590_n

Prezent ishte edhe aktori Blerim Hasani ku organizatorët e këtij evenimenti e përshendetën për sukseset në rolin e tij tek Perandorët./Lugina Press/