Home Aktuale “Shpresa e Humbur” film dokumentar me Regjisor Valton Jakupi

“Shpresa e Humbur” film dokumentar me Regjisor Valton Jakupi

255
0
SHARE

Këto ditë filluan gjirimet e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur” me Regjisor Valton Jakupi dhe Producent Ekzekutiv Daniel Hoffman, dedikuar mërgimtarve Tërnocas që jetojnë në Europ dhe Amerikë.

Në këtë film bëhet fjalë per tri gjeneratat në mërgim. Gjeneratën prej viteve 1973, rrugëtimin dhe vështërsit e tyre drejt emigrimit, gjeneratën e mesme që emigruan për shkaqet politike dhe ekonomike si dhe për gjeneraten e re qe sote nje numer i madhe i të rinjëve Tërnocas studijojn dhe disa prej tyre janë me vende kyqe edhe në pozita të larta ne disa shtete Europiane.

Regjisori i këtij Filmi Valton Jakupi u shpreh se gjirimet e filmit kemi filluar para 3 jave me vet finansim timin, por është i hapur edhe për sponzorime. Ky film kërkon një angazhim të madhe sepse kemi mërgimtar Tërnocas në shumë vende të Europës dhe Amerik. Po janë edhe disa pjesë Artistike që do ti luajn disa aktor të njohur, ku do te inskenohen pjesët artistike mbi ngjarje te vërteta, dhe këto gjirime do të bëhen në Lugin të Presheves ose në Kosovë.

Stafi i realizimit të ketij filmi është i përbër nga Shqiptar dhe Zvicran, ku pjesën e postproduksionit do ta ketë një produksion Zvicranë, dhe do të titrohet në gjuhën Gjermane.

Sipas companis Filmike IFES, ky film para art-dashësve do te jetë i gatëshem në muajin Nëntor duke filluar me premierat e saj në Europ dhe Amerik.