Home OPIONIONE Së pari Zëvendës Kryeministëri z.Hashim THAQI , të viziton bashkëkombasit ...

Së pari Zëvendës Kryeministëri z.Hashim THAQI , të viziton bashkëkombasit e vetë në Luginë e pastaj të shkon në Beograd

140
0
SHARE

 Shkruan : Mr.Sc. Refik HASANI
Rruga për në Beograd kalon përmes ksaj krahine shqiptare , së pari vizitohen bashkëkombasit e tek pastaj edhe në Beograd në takime e vizita pune .
Kurse nw Beograd , krerëve e bartësve më të lartë të shtetit serb do të duhej t’Ju përkujtohet e thuhet troq që jan duke i diskriminuar shqiptarët dhe të kërkojn reciprocitet . Kryetari i PDK-ës dhe njëherit Zëvendës Kryeministër i Kosovës së pari ti viziton bashkëkombasit e vetë që jan duke ju nënshtruar një diskriminimi klasik dhe deri më tani asnjë nga ndonjë President, Kryeministër apo Kryetar i Parlamentit të Kosovës nuk kan gjetur kohë të vizitojn nga afër shqiptarët në Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevës . Është nevoj imediate që shqiptarët nga kjo krahinë shqiptare të vizitohen nga krerët më të lartë të Institucioneve Qendrore të Republikës së Kosovës . Kjo do të ishte një nga shumë arsyet që të shofin më nga afër për jetën atje që në bisedimet që jan duke u bër në Bruksel të ngritet , shtrohet edhe kjo çështje e jo të lëshohet pe për të drejta të pakicës serbe në Kosovës që ne që nga filimi kemi ngritur këtë shqetësim . Minoriteti Serb në Kosovës super i favorizuar kurse shqiptarët në Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevës të diskriminuarë . Ka shumë argumente , nevoj dhe arsye që zëvendës Kryeministri, do të duhej që së pari ta viziton këtë Krahinë e pastaj edhe Beogradin .Kurse Kryeminsitri dhe Zëvendës Kryeministri i Republikës së Shqipëris e kan vizituar këtë krahinë shqiptare.