Home Shëndeti Rreziku nga kanceri, mjafton vetëm 30 minuta përdorim të telefonit

Rreziku nga kanceri, mjafton vetëm 30 minuta përdorim të telefonit

132
0
SHARE

Qëndrimi për rreth gjysmë ore me telefon në dorë, rrit riskun për tu prekur nga tumoret.

Alarmi është dhënë nga studimet më të fundit të Universitetit të Bordeaux, i cili thekson se përdorimi i shpeshtë i telefonit mund të shkaktojë dëme cerebrale të pjesshme.

Ndërkohë, nëse rrini 15 orë në muaj, duke përdorur telefonin, kjo është sjellje tepër e rrezikshme për trurin. Abuzimi me celularët- Njësia e Studimeve Epidemiologjike pranë këtij universiteti ka bazuar studimin e saj, duke marrë në analizë njerëzit që qëndronin për një kohë të gjatë me telefon në dorë, dhe duke e përdorur atë.

Nga studimi u arrit në përfundimin se gjysmë ore bisedë telefonike çdo ditë, do të dyfishtë rrezikun e shfaqjes së kancerit në tru./luginapress/