Home Aktuale Regjisori Valton Jakupi shpallet Ambasador i Paqes në Botë

Regjisori Valton Jakupi shpallet Ambasador i Paqes në Botë

12
0
SHARE

Organizata Botërore Universale e Paqes dekoroi regjisorin europian Valton Jakupin me dekoratën titullin ( Ambassador for Peace in the Ëorld ) Ambasador i Paqës në Botë.

Kjo Organizatë Amerikane ka përcjellur veprimtarinë e regjisorit në Europ dhe më gjerë, dhe ka vendosor që këtë titull- dekorat të i’a dorëzoj, duke pasur parasyshë se regjisori punoi në fushën e kulturës si dhe veprimtaria dhe projektet e tij kanë dhënë suksese të mëdha për paqe në botë.

Po ashtu regjsori europian Valton Jakupi dha një kontribut të madhë për paqe ndërfetare si dhe paqe ndëretnike në shumë vende të konfliktit, duke mos harruar asnjëher edhe vepeimtarinë e tij humanizmin, që ndihmoi shumë familje, shkolla dhe nxenes ne trojet shqiptare me iniciative vetanake.

“Jetoj dhe veproj jashte kufive te vendit time, por gjitheher me vete e kame vendin time. Falemderit qe me vleresuan me kete titull. Ky Titull-Dekorat nuk me dedikohet vetem mua, por te gjithe atyre qe bashkpunuam bashke” , është shprehur regjisori Valton Jakupi në profilin e tij në facebook.

 

Titulli iu nga në një ambient  special solemn në  muzeun kombëtar të  republikës së Shqipërisë . Kërkesa për ndarjen e dekoratës-Titullit Ambasador i Paqes për Regjisorin Valton Jakupi erdhi nga Shteti Helvetik dhe Britania e madhe./Lugina Press/