Home Aktuale Reagojnë gjashtë partitë ‘bojkotuese’ të Luginës, “Deputetët” e PVD-së nuk janë...

Reagojnë gjashtë partitë ‘bojkotuese’ të Luginës, “Deputetët” e PVD-së nuk janë votuar nga elektorat i saj, e as nga shqiptarët e Luginës

191
0
SHARE

Reagim i subjekteve politike shqiptare në Luginë të Preshevës rreth zgjedhjeve parlamentare të 16 marsit 2014 në Serbi

Subjektet politike shqiptare në Luginë të Preshevës përveç PVD-së me vendimin e marrë në mënyrë unanime të datës 08 shkurt 2014 vendosën që të mos përfillimin zgjedhjet parlamentare në Serbi duke sqaruar në mënyrë eksplicite arsyet e mos avancimit të çështjes së shqiptarëve të Luginës së Preshevës edhe përkundër tre mandateve të fundit parlamentare Lugina e Preshevës ka pasur përfaqësuesin e saj në parlamentin serb dhe jo që nuk është bërë asnjë përmirësim, por vetëm se është degraduar gjendja e shqiptarëve në Luginë të Preshevës.

Kryetarët e 6 partive politike shqiptare nga Lugina e Preshevës, PDSH, PD, LPD, UDSH, BDL dhe GQ-RD me një komunikatë të dërguar presheva.com-it, shkruajnë se deputetët e zgjedhur, nuk janë votuar nga elektorati i saj.

Më poshtë ju paraqesim deklaratën e nënshkruar nga Ragmi Mustafa, Nagip Aridi, Skender Destani, Jonuz Musliu, Rahmi Zulfiu dhe Ramiz Latifi.files

LEAVE A REPLY