Home Aktuale Ramadani: Stacioni policor në Bujanoc të ndërpres qasjen e diskriminimit ndaj...

Ramadani: Stacioni policor në Bujanoc të ndërpres qasjen e diskriminimit ndaj policëve shqiptar

224
0
SHARE

Kryetari  i Kuvendit Komanl të Bujanocit Enver Ramadani ka reagur ndaj suspendimit të policëve shqiptarë.

Ramadani në reagimin e tij kërkon që të kthehen në punë policët shqiptarë të  suspenduar.

Më poshtë postimi i poltë e Enver Ramadanit:

TË KTHEHEN NË PUNË POLICËT E SUSPENDUAR, PABARAZIA NË STACIONIN POLICOR I PAPRANUESHËM

Si pasojë e një klime ksenofobe e sistematike e institucioneve të sigurisë është i pa pranueshëm edhe suspendimi I 4 policeve shqiptar nga stacioni policor në Komunën e Bujanocit.

Veprimet e tilla nga drejtuesit e stacionit policor në Bujanoc ndikon drejtpërdrejtë edhe ne sigurinë e përgjithshme duke humbur edhe atë pak besim në këtë institucion I cili ka krijuar pabarazi në përfshirjen e drejt të pjesëtarëve nga gjitha bashkësitë etnike.

Në cilësinë e kryetarit të Kuvendit Komunal do të ushtrojë kompetencat dhe autorizimet ligjore për të iniciuar transparencë e llogaridhënie të stacionit policor në Bujanoc.

Andaj kërkoj nga stacioni policor të ndërpres qasjen e diskriminimit ndaj policëve shqiptar edhe ashtu numrin e të cilëve e ka zvogëluar mjaft ndjeshëm po me të njëjtat arsyetime irracionale.

Njëkohësisht, ftoj bashkësinë ndërkombëtare në veçanti OSBE-në të bëjë vlerësimin e gjendjes në stacionin policor në Bujanoc dhe përfaqësimin e komuniteteve konform ligjeve në fuqi.

Gjithashtu konsideroj më se të nevojshme riaktualizimin e projektit të policisë multietnike dhe policisë në komunitet.

Krejt në fund, duke u bazuar në reputacionin e policëve të suspenduar kërkoj që kthehen sa më shpejt që është e mundur.