Home Shëndeti Qumështi i gjirit jo më i mirë se ai konservuar

Qumështi i gjirit jo më i mirë se ai konservuar

119
0
SHARE

Përfitimet e ushqimit të fëmijës me qumështin e gjirit janë ekzagjeruar, ka pranuar studimi më i ri.
Një krahasim i vëllezërve dhe motrave të ushqyer në foshnjëri kanë sugjeruar se qumështi i gjirit nuk është më i mirë se qumështi në shishe në përmirësimin e shëndetit afat-gjatë.

Mjekja Cynthia Colen nga Universiteti Ohio, tha se zbulimet e saja nuk do të thonë për të sfiduar idetë e vendosura, por mund të parandalojë gratë që nuk mund të japijn gji nga ndjenja e stigmatizuar.

Ata që e promovojnë qumëshitn e gjirit si më të mirin, përfshirë këtu edhe Departamentin e Shëndetësisë, thonë se qumështi i nënes shmang nga një mori sëmundjesh.

Por hulumtimet e Dr Colen sugjeron se fëmijët e ushqyer me gji nuk kanë shëndet më të mirë se vëllezërit e motrat e tyre të cilët janë ushqyer me shishe.

Dr Colen gjithashtu pohon se fëmijët të cilët janë ushqyer me gji kanë më shumë gjasa për të zhvilluar astmë se sa ata që janë ushqyer me shishe.

LEAVE A REPLY