Home TEKNOLOGJI Pirja duhanit e rrezikshme edhe për kompjuterin

Pirja duhanit e rrezikshme edhe për kompjuterin

164
0
SHARE

Pirja duhanit e rrezikshme edhe për kompjuterin

Kompjuterat e sotshem ne vende publike dhe në shtëpia ku pihet duhani është i rrezikuar nga tymi duhanit.Ajo qe shumica e njerezeve nuk e kuptojn se pirja duhanit për orë të tëra në sistemin e zhfritezuesve kompjuterik do te shkaktoj rreziqe sistemit elektronik.

Pjeset e mbrendshme qe janë të nxehta në kompjuterin tuaj dhe tymi i duhanit natyrisht do të krijojë një mes të një pluhur për të mbledhur në qarqe elektrike .Cfar bëne tymi duhani qe krijohet ne nje lloje ‘pluhur’eshte se ajo nuk eshte e thate .Tymi mbart lageshtin me të.

Pra, tymi dhe të gjitha e nënproduktet e saj bashkëngjitni rritje problemeve ne qarqe elektronike per te gjitha kompjuteret dhe ata teknologjis se larte.

Perqueset e rrimes elektrike do te punojn me kapacitet me te dobet deri sa jan ne perfundim.Perveq keto ndryshime e rrezikut do te dallon dhe ngjyra e jashtme e kompjuterit .kjo perfshin shtepizën ,tastiere,mous,monitor,(ne shume raste ne ekrane te lcd)tek monitorë.Dhe të ndonjë komponente të ekspozuar ndaj ajrit të hapur.

Në këtë lëndë ju do te shiheni rreziqet vizuele ne paisjet elektrike ndaj tymit te duhanit.

Ne kete rast do te kuptoni se paisjet elektronike nuk do te jan te shendosha dhe pas pak vitesh apo muajesh do te fillojn te heqin dore pllaka kompjuterike dhe (cpu)paisje per procesimin e te dhanave keto te cilat frimosen nga tymi i duhanit qe demton konponentet e kompjuterit tuaj.

Shpresojm se pas leximit do te kuptoni .Ju mund te konpozoni parat tuaja per nevoja shtepiake se sa 2 here ne vite nga nje kompjuter te ri .

Cfare eshte pirja e duhanit

Shiheni foton me posht

Siç shihet në foton më poshtë ky sistem 1 vjeçar ka mbledhur të gjithë kete pluhur

Ju do të shihni se ka një përqendrim të lartë të substancës kafe.

Do te shumohet pluhuri dhe pastaj ngjitës është më shumë se pluhuri.

Ajo është e njomë, ngjitës, tymi të mbushura me kimikate

Më shumë ose më pak një kancer në një kompjuter.

Nese keni pastrues të ajrit pranë kompjuterin tuaj, do të ndihmojë me ndotjen e ajrit

Kjo nuk do të mbajë atë krejtësisht të pastër, por do të ndihmojë per pastrim nga tymi i duhanit

225625_1944945699946_1855199_n

Duke u ndalur në mbi elektrone

Duke marrë në nje kompjuter ftohjen  qe nuk do te kete pluhur dhe mos te kishte temperatura te medha te sistemit .Qëllimi eshte pluhuri do te ngadalsoj sistemin  dhe do te rrite  temperatura shumë të nxehta të CPU (Central Processing Unit) më lart që të jetë i rrëmbyer. Kjo në kushte normale do të duhet te ishte qe  CPU te ishte i aktivizuar në temperatura të sigurt.

Në këtë rast, duke qenë nuk keni vepruar  është e mbushur me blozë e cigareve, si edhe mendoj se kjo nuk do të jetë në gjendje për të marrë frymë dhe për të mbajtur pjeset elektronike dhe CPU pjesen kriesore?

Nëse nuk jeni  përgjigjur, atëherë ju keni të drejtë. efekt anësor për këtë lloj të ndërtuar është shum fishuar dhe vazhdon duke u ngadalësuar për shkak të rezistencës elektrike qe eshte mbushur me pluhur.

Në foton e ardhshme, eshte shum fishuar  në mënyrë të qartë. Ju do të shihni përsëri që tymi ka krijuar një batanije mbi ftohje .

Në këtë kohë, mund të shtoj, se kjo është një punë shumë lehte  për të pastruar këtë ftohje. Unë do ta shpjegoj disa teknika e pastrimit

224655_1944947499991_4143979_n

Nëse ju do të jeni tegatshem per te pastruar kompjuterin

Menyra eshte do te merreni nje kompresim i cili hedhe ajre me forc te madhe

Dhe me pastaj do te ferkosh me alkohol 90% eshte me i mire.Per te qen me te sigurt kompjuterin tuaj Mos harroni të terren që të kryejë ndonjë të energjisë elektrike statike, Qe te mos te kemi tani probleme me rrimen eleketrike ne kompjuterin tuaj.

Për çdo duhanxhi, unë rekomandoj pastrimin e kompjuterit tuaj nga çdo 6 muaj.

Shkruajti: Veton Rexhepi./Luginapress/