Home LAJME Papa e pranon se pas vizitës në Shqipëri do të vdes…

Papa e pranon se pas vizitës në Shqipëri do të vdes…

104
0
SHARE

VATIKAN, 18 gusht  -Papa Francis  për herë tëparë  publikisht për vdkejne tij. Ai tha se “..edhe dy apo vjet ka për të jetuar në këtë botë..” . Keshtu foli sot Papa me gojën e vet  i cili nuk e përjashtoi dorëheqjen e mundshme në qoftë se ai do të kishte ende forcën për të vazhduar. Lajmi i gëzueshëm është për minoritetin katolik ne Shqipëri, se ai nuk do të vdesin para se ta vizitoj Tiranën. Madje ai ne avion ka pohura se “nga Shqipëria dua të jap mesazhin se fetë mund të punojnë në harmoni..” njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve nga Vatikani.
Nga burimet e njejta eshte mesuar se Papa gjatë një konference për shtyp në aeroplan duke marrë atë përsëri në Korenë e Jugut, Papa, 77, i cili ishte në shpirtrat e mirë, u pyet në lidhje me popullaritetin e tij dhe ndjenja ajo ngjallur tek ai.

“Unë pashë atë si bujaria e popullit të Perëndisë. Përbrenda, unë të përpiqet të mendoj për mëkatet e mia, gabimet e mia, nuk krenari veten time. Sepse e di se do të zgjasë një kohë të shkurtër. Nja dy vjet . Dhe pastaj, në Shtëpinë e Atit! ” ka thënë ai me nje ton  shakaje.

Jorge Bergoglio tha jetojnë këtë popullaritet “më të natyrshme në fillim”, sepse fillimisht ajo “frikësuar më pak.”

Nëse ai nuk kishte folur më parë publikisht për vdekjen e tij, ai kishte, sipas burimeve nga Vatikani, i tha të afërmit ai e dinte se ai ishte vetëm pak vite para tij.

Francis gjithashtu përsëri përmend mundësinë e dorëheqjes, nëse ai ndjehet më i aftë për kryerjen e funksioneve të tij. Që nga ajo e Benediktit XVI në vitin 2013, dorëheqja e Papës nuk është një “përjashtim”, “edhe në qoftë se kjo nuk do të apelojë për disa teologë,” ai ka thënë në këtë drejtim.

Ai rikujtoi se Peshkopët emeritus (në pension) ishin një përjashtim ka 60 vjet, dhe tani ajo ishte një praktikë e zakonshme.

“Ju mund të më thoni nëse një ditë ju jeni ndjeheni më në gjendje për të shkuar përpara, do të bëni të njëjtën gjë Po unë do të kërkojë dhe do të bëjë të njëjtën gjë Benedikti XVI hapi një derë që është institucional? ..” tha Papa, transmeton “Presheva jonë”.

Kur u pyetën në lidhje me pushimet e tij këtë vit, Francis, i cili kurrë nuk e merr një pushim nga të Vatikanit, tha se ai ishte duke marrë në “shtëpi” në vendbanimin Sainte-Marthe ku ai jeton.

“Unë gjithmonë marrë pushim. Kështu që unë kam ndryshim të ritmit. Kam lexuar gjëra që unë pëlqen, unë të dëgjoni muzikë. Të lutem shumë. Kjo mbështetet më. Pjesë e muajve gusht kam bërë që. Kjo më përshtatet si kjo. ” Francis pranoi se ai kishte, disa probleme nervore.