Home Aktuale NJOFTIM MBI FUSHËN E BLEGTORISË DHE BLETARISË

NJOFTIM MBI FUSHËN E BLEGTORISË DHE BLETARISË

409
0
SHARE

NJOFTIM MBI FUSHËN E BLEGTORISË DHE BLETARISË

 

Të nderuar qytetar,

Punët mbi fushën e blegtorisë dhe bletarisë

 

Në rast se aktivitetet e nevojshme në fushën e blegtorisë kryhen gjatë periudhës së ndalimit të lëvizjes prej orës (17:00-05:00), çdo fermer është i detyruar të paraqesë një kërkesë për autorizim lëvizjeje pranë sektorit të inspektimit bujqësor.

Adresa e Internetit për paraqitjen e një aplikacioni për miratimin e lëvizjes elektronike për fermerët në fushën e blegtorisë është: http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave i lejon fermerët të kërkojnë leje lëvizjeje nga çdo kompjuter ose pajisje portative. Leja e lëvizjes do të jetë e vlefshme vetëm për ditën e caktuar ndërmjet 17:00 pasdite dhe 5:00 të mëngjesit.

Në aplikimin elektronik të përmendur, është e nevojshme të plotësoni të gjitha fushat e kërkuara në mënyrë që të merrni një leje për lëvizje, në mënyrë që të kryeni punë në blegtori (kafshëve shtëpiake dhe punimet në bletari).

KOMANDANTI SHTABIT,

Shaip Kamberi