Home Aktuale Një delegacion nga Zvicra vizitoi sh.f”Muharrem Kadriu” në Tërnoc

Një delegacion nga Zvicra vizitoi sh.f”Muharrem Kadriu” në Tërnoc

257
0
SHARE

Një delegacion i komunës së Wil-it të  kantonit St.Gallen të Zvicrrës, i   kryesuar  nga Presidentja  Susanne Hartmann   kanë vizituar sot shkollën fillore “Muharrem Kadriu” në Tërnoc.

13292821_899365150191434_1231916068_n

 Delegacioni ishte në këtë përbërje presidentja    Susanne Hartmann,     Jutta Röösli Drejtoresh e gjitha Shkollave,  Katharina Stoll Drejtoresh e Shkollës Lindenhof Felix Baumgartner Shef për Integrim e Dario Sulzer Departamenti për çështje sociale. Ndërkaq takimi është bërë nën organizimin e Xhevdet Kallaba.

13318443_899365173524765_236057456_n

Pas vizitës qe i bënë Kosovës, Maqedonisë që  i mirpriti Bekim Alimi, ishte planifukuar edhe vizita në Shkollën e Tërnocit.

13289102_899364973524785_1970523086_n

Ishte kjo ide  e Regjisorit Europian Valton Jakupi i cili me këtë rast  erdhi special prej Europës në pritje të delegacionit.

 13281940_899363383524944_1305277675_n13295095_899363730191576_1023252607_n

Dlegacioni në fjalë u priti  ngrohtësisht nga  stafi i shkollës. Në këtë  takim miqësor delegacioni u interesua për kushtet e shkollës dhe problemet shkollore, ku pedagogu Selami jakupi dhe drejtori Bajram Saliu i njoftuan me peoblematikat e shkollë dhe problemet me tekstet mësimore .

13288883_899364190191530_647698470_n

13289102_899365083524774_213582728_n 13292782_899365053524777_1681780259_n

Në takim  mori pjesë edhe   Kryetari i BL-së së  Tërnocit Agim Haliti  si dhe  kryeshefi i drejtorait për veprimtari shoqërore   Bajramali Fejzullahu.

13295181_899364236858192_1864833231_n

Pas vizitës së shkollës delegacioni Zvicrran vizitoi qendrën e Ternocit ku për një kaffe i  priti familja e Regjisorit Europian Valton Jakupi.

13281960_899365276858088_817953272_n

Më  pas vizita vazhdoi në  qendrën e Bujanocit dhe parkun e qytetit.