Home Aktuale Nisin provat e filmit artistik „Romanca e Hidhur“ nga regjisori Valton Jakupi

Nisin provat e filmit artistik „Romanca e Hidhur“ nga regjisori Valton Jakupi

203
0
SHARE

Sot në studion e kompanisë International Film Europe London-Swiss filluan provat e para të filmit artistik të metrazhit të gjatë „Romanca e Hidhur“ në regji dhe skenar të regjisorit Europian Valton Jakupi.

usht 1
Filmin do ta realizoj kompania filmike “International Film Europe London-Swiss” në bashkëpunim me Teatrin “Antika”, dhe produksionin “New Vizion” nga Bujanoci me Blerim Isenin dhe Blerim Abazin.
Pas një audicioni të madhë, komisioni i filmit “Romanca e Hidhur”sot filluan ushtrimet e para me tekst, ku janë të kyqur një numër I madhë I aktorëve si dhe statistave të filmit. Filmi paraqet dy personazhe student ku dashurohe në mes veti, por hasin në problem se të dy janë të religjionit( fejës ) tjetër. Rolet kryesore do ti luajn artistët ValtonJakupi në rolin e Gencit si dhe Nadja Ukshini me rolin e Albanes. Po ashtu ngjarja e filmit zhvillohet ku aktori Shukri Ademi me rolin e Milotit mundohet ti ndihmoj Gencit që të thyhen barierat mes religjioneve ku në ndihm shoku i tij Zefi që e luan Albert Ahmeti, dhe Aid Beqiri me rolin e Jetonit, dhe hasin në sakrifica të mëdha për këtë problem, ku i ndihmon aktori Bujar Ademi me rolin e Gjergjit dhe aktori Abdullah Bajrami në rolin e Burimit.
Studentët që paraqiten në film të luajtura nga aktorja Ardita Januzi, Tina Salihu dhe Fatime Islami, paraqesin skena të cilët tregojnë se pengohen nga persona të papërgjegjshëm për ti kryer studimet e tyre.

usht 2
Po në anen tjetër paraqitet një band kriminale ku i pengon dhe malltreton studentët, dhe tenton që studentet ti fus një kriminalitet të ndryshem. Rolin e Bossit të bandes iu besua aktorit Naski, ku me kolegët e vet bënë kriminalitet të drogës dhe fajdeve në tërë qytetin, bashkpuntorët e parë të Bossit që udhëheqin kriminalitetin janë aktorët Blerim Hasani me rolin e Selës dhe aktori Liridon Veseli me rolin e Ardit.
Po ashtu regjisori Valton Jakupi në rolin e nënës ka angazhuar aktoren Teuta Sadiku, kurse në rolin e babait aktorin AgimSylejmanin si dhe në rolin e mjekes aktoren Vjollca Ademin.
Në këtë film janë të kyqur edhe shum aktore dhe aktor nga të gjitha viset shqiptar edhe të moshave të ndryshme prej 1 gjerë në 60 vjeq.
Filmi gjirohet në Zvicer dhe Gjermani,si dhe një pjesë do të gjirohet në qytetin e Bujanocit. Mbeshtetes Medial të këtij projekti filmik janë Digitalb – Arsat GmbH, TV Spektri, Titulli.com, LuginaPress, Albinfo, si dhe per transportin logjistik Dzemaili AG, Nafi Transport, si dheë mbeshtetës tjerë.
Gjirimet e filmit fillojn me 03 Prill 2015 dhe zgjasin 4 jave në shtetin Zvicrran, dhe premiera pritet të shfaqet në Zvicer dhe Bujanoc në muajin Gusht./Lugina Press/