Home Aktuale Në Tërnoc me musafir nga Turqia shënohet dita e shkollës “Muharrem Kadriu”(video+foto)

Në Tërnoc me musafir nga Turqia shënohet dita e shkollës “Muharrem Kadriu”(video+foto)

328
0
SHARE

Me një program kulturoro artistik është shënuar sot dita e shkollës”Muharrem Kadriu” në Tërnoc.

1111111

Ndryshe nga vitet e kaluara kësaj here në shënimin e ditës së shkollës “Muharrem Kadriu” përveç nxënësve, mësimdhënësve, e prindërve, prezent ishin edhe musafir nga Turqia me prejardhje nga Tërnoci por edhe biznesmen të tjerë nga po ky shtet e të cilët kanë shprehur dëshirën për investime në Bujanoc.

12208434_1075287115824546_6311606593340993493_n

Në pritje të musafirëve doli edhe kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi me bashkëpuntorë e që karvanit të pritjes së musafirëve iu bashkuan edhe mësimdhënësit e këtij institucioni arsimorë.

12239601_1075287139157877_3793527060056606938_n
Hajde bujrum ishin fjalët që tingëllonin po thuajse nga çdo nikoqir që kishtin dal në pritje të këtyre më se 18 binemenëve nga turqia.
Si duket kjo fjalë i lentë përshtypje të mëdha çdu musafiri nga turqia ngase kjo fjalë i liroi aq shum musafirët sa që si duket filluan të e ndjenin vetët sikur të ishin në shtëpi të tyre ngase kjo fjalë tregon adetet dhe traditat e njejta në mes dy popujve.

12208492_1075286322491292_502657442552984521_n

Fillimisht u bë përurimi i pllakës dhe prerja e shiritit për hapjen e shkollës pas renovimit të objektit që u financua nga biznesmeni shqiptar në Turqi me prejardhje nga Tërnoci Bajram Kumova.

12219429_1075289762490948_2942162910206285723_n
Ndërkohë pas vzitës së objektit filloi programi i përgaditur për nderë të ditës së shkollës “Muharrem Kadriu”.

Programi filloi me intonimin e himnit kombëtar.Ndërkohë delegacionin nga turqia edhe më shum e impresionoi fjalimi i moderatorës dhe mësueses së kësaj shkolle Feride Salihu e cila iu drejtua dhe i përshëndeti në gjuhën turke.

Delegacionin turk e përshëndeti drejtori i shkollës Naim Salihu, kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi dhe kryetari i BL-së të Tërnocit Agim Haliti.

12243424_1075284925824765_2975012882960095765_n

Ndërkohë fjala e rastit iu dha edhe delegacionit nga Turqia duke filluar nga donatori Bajram Kumova me pas Veli Terzi po ashtu me preardhje nga Tërnoci derisa të pranishmit i përshëndeti edhe përfaqusuesi i organizatës së biznismenëve dhe industrialistëve me prejardhje nga Ballkani “Rumelisiada” në Turqi Eroll Kilikçier,

[youtube url=”  https://www.youtube.com/watch?v=0apSsO4cDUo   ” width=”560″ height=”315″]

Ndërkohë delegacioni turk nxnësve të shkollës fillore “Muharrem Kadriu” i dhuruan nga një çantë shkollore./Lugina Press/