Home Aktuale Në kujtim të vdekjes së ish deputetit Eshref Aliu

Në kujtim të vdekjes së ish deputetit Eshref Aliu

86
0
SHARE

Më 6 shkurt 2015 ndërroi jetë, ish deputeti i Partisë për Prosperitet Demokratik (PPD) në Maqedoni.
Eshref Aliu ka lindur në vitin 1939 në Tërnovc të Bujanocit. Ka mbaruar studimet në Fakultetin Filologjik. Ka punuar në NGB “Nova Makedonija”-Redaksia “Flaka e vëllazërimit”.
Ai ishte deputet në përbërjen e parë pluraliste të Kuvendit të Maqedonisë, një nga përbërjet parlamentare që treguan nivel më të lartë të deputetëve shqiptarë.
Ceremonia e varrimit të tij ka filluar me namazin e drekës në xhaminë e re në Çair, ndërsa varrimi është bërë në varrezat e qytetit – Butel më 7 shkurt 2015.
Vdekjen e tij e përkujtojnë familja e tij, farefisi, shokët, dashamirat dhe të gjithë ata të e njohën./Lugina Press/