Home OPIONIONE Në Gjilan të ketë emërtime nga figura e personalitete nga Komuna...

Në Gjilan të ketë emërtime nga figura e personalitete nga Komuna e Medvegjës,Bujanocit,Preshevës dhe Kumanovës

685
0
SHARE

Shkruan : Mr.Sc. Refik HASANI

 

Gjilani si qendër Rajonale do të duhej të reflekton dhe pasqyron  realitetin në bazë të popullatës që e përbëjnë sotë , por që ua kujton të kaluarën e largët dhe ate të afërm . Emërtime nga troje dhe hapsira që Gjilani kufizohet , si që është :

Medvegja ,Presheva , Bujanoci , Kumanova ,Likova  prandaj mungojn emërtimet edhe si , Karadaku  i Preshevës, Malësia e Bujanocit , Beteja e Konçulit ,Dëshmori i Kombit Lamë Breznica, Dëshmori i Kombit Ridvan Qazimi–LESHI , Dëshmori i Kombit Sylë Zarbica  , Dëshmorët e UÇPMB-së , Hasan Masurica,mësues dhe inovator  . Por edhe Akademiku i ynë i mirënjohur që ende krijon në një mosh  91 vjeqare , Hulumtuesi tepër shumë i çmueshëm në fushën e gjuhësisë dhe Albanologjisë  z.Idriz AJETI   .

Po , ashtu përveqë emërtimeve ,  Kuvendi Komunal i Gjilanit të shpallin qytetarë nderi edhe personalitete nga këto hapsira si që është ende në jetë dhe pas vdekjesë   (post mortum ) , ndonjë Falenderim , Dekorate në fushëtë e Arsimit , Kulturës , Sportit  etj  .

Nga ajo qu tha më lartë nuk është asgjë më shum se realiteti dhe kriteri që duhet të përfillet që nuk jan thjeshtë vetëm shqetësime të mia personale por domosdoshmëri të kohës  prandaj kërkohet  që kjo të  përmisohet .

  Autori  , ish-Këshilltarë  Komunal  i   Gjilanit këtë propozim e ngriti edhe në cilësin e Asamblesitit dhe parashtroi kërkesë me shkrim të datës tre maj 2013 ..  

Kerkesa me shkrim me Tre Maj 2013..

 

Kerkesa me shkrim me Tre Maj 2013