Home Aktuale Në “Ditën Ndërkombëtare të Vollentarizmit” 5 Dhjetori – Mesazh kundër gjuhës së...

Në “Ditën Ndërkombëtare të Vollentarizmit” 5 Dhjetori – Mesazh kundër gjuhës së urrejtjes nga rinjët e Komunës së Bujanocit.

227
0
SHARE

Në “Ditën Ndërkombëtare të Vollentarizmit” 5 Dhjetori – Mesazh kundër gjuhës së urrejtjes nga rinjët e Komunës së Bujanocit.

Në kuadër të projektit “Gjuha e urrejtjes në tapetë” i realizuar nga (Otvoreni klub), Klubi i hapur nga Nishi. Të rinjtë e Komunës së Bujanocit e të tre nacionaliteve shqiptare, serbe dhe rome performuan një mesazh qytetarëve për moskomunikimin e tyre në mesvete.

Mesazhi i nxënësve ishte; është koha që t’i heqim shiritat nga goja e të fillojmë të komunikojmë me njëri tjetrin dhe mos të kemi urrejtje dhe paragjykime. Ky projekt vazhdon deri në fund të muajit shkurt të vitit 2020, dhe do të ketë aktivitete të nxënësve dhe një panel diskutim me temën – “Pse i urrejmë jashtëtokësorët”.

Blerim Iseni Koordinator i projektit për Komunën e Bujanocit.