Home Aktuale Ndërron jetë mësuesja Çelebije Jusufi

Ndërron jetë mësuesja Çelebije Jusufi

319
0
SHARE

Në moshën 67 vjeçare në Tërnoc të Bujanocit  ka ndërruar jetë mësuesja Çelebije Jusufi

Mësuesja Çelebije Jusufi është  lindur më  03.qershorë të vitit  1951 në Preshevë.

E ndjera  mbi 40  vite  ka punuar në arsim, 1 vit në fshatin Zhunicë të komounë së Preshevës, një vit në fshatin Mateç të komunës së Komanovës dhe 39 vite në shkollën fillore”Muharrem Kadriu” në Tërnoc të Bujanocit ku dhe ka qenë e martuar. Gjatë këtyre viteve edukoi breza të ndryshëm në arsim.Ndërkaq e ndjera merrej edhe me kultivimin dhe zhvillimin e kulturës tek të rinjët. Njihej si komunikative dhe shum e afërt ndër brezat e ndryshëm të nxënësve.

Varrimi i të ndjerës bëhet  sot me namazin e ikindisë në fshatin Tërnoc na varrezat e lagjes së strugarëve.

Me këtë rast e përkujtojnë me mallë djemtë Edmondi, Shkumbini dhe bashkëshorti Enveri i cili po ashtu ushtronte profesionin e mësuesit. /Lugina Press/