Home Aktuale Nazmi Duraku nga Breznica e Bujanocit kultivues i mirë i pemëve(foto)

Nazmi Duraku nga Breznica e Bujanocit kultivues i mirë i pemëve(foto)

568
0
SHARE

 Nazmi Duraku nga Breznica e Bujanocit është  kultivues i mirë i pemëve të llollojshme e veçanërisht të mollës raporton Lugina Press.

Nazmi Duraku me profesion është ekonomist i diplomuar dhe njëherit   këshilltar në Kuvendin Komunal të Bujanocit.   Edhe përkundër kësaj ate  aspak nuk e pengon të merret dhe me pemtari. Me kultivimin e pemëve Dukraku  ka filluar të merret nga  2008.

Edhe pse  kultivimi i pemëve  kërkon një angazhim të madh dhe një përkujdesje, duke filluar nga krasitja e tyre në stinën e Pranverës , pastaj spërkatja , ujitja dhe mbledhja e frutave, aspak nuk e gjunjëzon Nazmiun, sepse këtë e bënë  me vullnet dhe elanë.

Tani ai ka mbjellur  25 ari tokë me lloje  të ndryshme  të pemëve , due filluar nga molla dhe llojet e ndryshme të saj, pastaj lloj lloj dardha e kumbulla,qershia,  pjeshkë, lajthi , arra e  të tjera.

Nazmiu tashmë e ka përfunduar dhe mbjellen e mollave ku ka vjelur rreth 3 tonë.

Kultivimin e pemëve ai e bënë me gjithë dëshirë dhe mendon që në të ardhmen ta zgjeroj prodhmin e këtij biznesi./Lugina Press/