Home nga Vendi Mustafa uron krerët e Kosovës me rastin e Pavarsisë

Mustafa uron krerët e Kosovës me rastin e Pavarsisë

147
0
SHARE

Kryeministërit të Republikës së Kosovës,

z.Isa Mustafa

Kam kënaqësinë që në emrin tim personal dhe në emër të Kryetarit të Komunës së Preshevës si dhe Partisë Demokratike Shqiptare t’iu uroj gjithë shqiptarëve shtatë vjetorin e Pavarësinë së Republikës së Kosovës.
17 shkurti është një dit e madhe për gjithë kosovaret te cilët vuajtën një shekull nën thundrën e pushtueseve serbë. Kjo ditë u bë e mundshme të arrihet në saje të sakrificave dhe gjakut të derdhur për çlirimin e Kosovës martire. Për këtë ditë dhën jetën mijëra qytetare të Kosovës, si gjatë qëndrese së gjatë disavjeçare ashtu edhe të luftës së UÇK-së Me ketë rast dëshiroj të përmend me respekt kontributin e madh të dhëne nga SHBA-të dhe BE-ja, të cilet si në kuadrin e NATO-s ashtu edhe në fushën diplomatike bënë të mundur që ti arrihet kësaj dite të madhe. Lidhshmëria e mëtejmë me shqiptarët kudo që jetojnë në rajon e faktorizon kombin tonë në element konstruktiv, prosperues dhe kyq për paqen dhe stabilitetin e rajonit dhe më gjërë. Sot populli i Kosovës e ka për detyre të shenjtë të ndërtojë demokracinë e vërtete dhe t’i tregoje botes që shqiptaret janë jo vetëm një popull i lashtë dhe shumë fisnik, por edhe të aftë të ndërtojnë një shtet demokratik sipas parimeve perëndimore.
Me krenari të madhe dhe besim të plotë uroj që këtë ditë ta kremtojmë në paqe dhe të ardhme më të mirë për shqiptarët kudo që jetojnë.

Me respekt dhe dashuri vëllazërore
Ragmi Mustafa
Kryetar i PDSH-së, dhe i
Komunës së Preshevës

***************

Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës z.Kadri Veseli

I dashur Kryetar Kadri Veseli!

Kam kënaqësinë që në emrin tim personal dhe në emër të Kryetarit të Komunës së Preshevës si dhe Partisë Demokratike Shqiptare t’iu uroj gjithë shqiptarëve shtatë vjetorin e Pavarësisë së Republikës së Kosovës.
17 shkurti është një dit e madhe për gjithë kosovaret te cilët vuajtën një shekull nën thundrën e pushtueseve serbë. Kjo ditë u bë e mundshme të arrihet në saje të sakrificave dhe gjakut të derdhur për çlirimin e Kosovës martire. Për këtë ditë dhën jetën mijëra qytetare të Kosovës, si gjatë qëndrese së gjatë disavjeçare ashtu edhe të luftës së UÇK-së Me ketë rast dëshiroj të përmend me respekt kontributin e madh të dhëne nga SHBA-të dhe BE-ja, të cilet si në kuadrin e NATO-s ashtu edhe në fushën diplomatike bënë të mundur që ti arrihet kësaj dite të madhe.
Lidhshmëria e mëtejmë me shqiptarët kudo që jetojnë në rajon e faktorizon kombin tonë në element konstruktiv, prosperues dhe kyq për paqen dhe stabilitetin e rajonit dhe më gjërë. Sot populli i Kosovës e ka për detyre të shenjtë të ndërtojë demokracinë e vërtete dhe t’i tregoje botes që shqiptaret janë jo vetëm një popull i lashtë dhe shumë fisnik, por edhe të aftë të ndërtojnë një shtet demokratik sipas parimeve perëndimore.
Me krenari të madhe dhe besim të plotë uroj që këtë ditë ta kremtojmë në paqe dhe të ardhme më të mirë për shqiptarët kudo që jetojnë.

Me respekt dhe dashuri vëllazërore
Ragmi Mustafa
Kryetar i PDSH-së, dhe i
Komunës së Preshevës