Home TEKNOLOGJI Mundësi më të mira për personat me pamje të dobësuar

Mundësi më të mira për personat me pamje të dobësuar

27
0
SHARE

Gjitha ata që bartin syze do të kenë më të lehtë, nëse arrihet përpjekjet e disa shkencëtarëve, që të ndryshojnë pamjen në tablet sipas kërkesës së shfrytëzuesit.

Mundesi me te mira per personat me pamje te dobesuar foto 2

Në aplikacion vihet dioptria që ka personi që mbanë përpara tabletin dhe ekrani përmirëson pamjen, ashtu si nevojitet.

Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë, janë duke bërë përpjekje që të rrisin pixel-ët, në madhësinë e duhur, sa të mos dëmtohet imazhi.

Mundesi me te mira per personat me pamje te dobesuar foto 3

Të arriturat e shkencëtarëve, do të kuptohen në një konferencë për teknologji grafike, që do të zhvillohet në Vankuver, në fund të muajit./Telegrafi/