Home Aktuale Tërnoc: Mes emocionesh dhe lotëve përcillet për në pension profesor Sali Salihu(video)

Tërnoc: Mes emocionesh dhe lotëve përcillet për në pension profesor Sali Salihu(video)

240
0
SHARE

Në shkollën fillore “Muharrem Kadriu” në Tërnoc,  mënyrë solemne përcillet për në pension profesori i historisë Sali Salihu.

Në mes emocioneve të shumta dhe lotëve sot është përcjellur për në pension profesori i hitorisë Sali Salihu.

Sali Salihu  për katër dekada punoi si profesor i historisë duke dhënë një kontribut të çmueshëm ndër gjenerata. Ndërkoh Sali Salihu ndarjen nga kolegtivi i shkollës fillore”Muharrem Kadriu” për të ikur në pension sot e përjetoi me emocione të shumta nga të cilët  dhe shpërtheu në lotë  e që nuk i lanë forcë për të thënë asnjë fjalë.

Kjo ndodhi sot në një ceremoni të organizuar enkas për përcjelljen e tij në  pension.

Në këtë ceremoni u çmua lartë vepra dhe kontributi i tij në edukimin e shum gjeneratave. Fillmisht fjlalën rastit e mori ushtruesi i detyrës së drejtorit të shkollës fillore”Muharrem Kadriu” në Tërnoc, Naser Zairi,  me çrast çmoi lartë punën e profesor Sali Salihut ndër vite. Ndërkohë për veprën, edukatën dhe elanin për punë të Sali Salihut folën dhe kolegët e tij pranë këtij institucioni arsimorë.

Vlenë të ceket se një ceremoni e tillë që u organizua  për nder të shkuarjes në pension të profesor Sali  Salihut u vlerëua nga të gjithë  punonjësit e këtij insititucioni arsomorë ngase një gjë e tillë sipas tyre nuk kishte ndodhë më parë.Ata kërkuna që kjo tëni e tutje të bëhet tradicionale.

E me këtë rast iu nda dhe një mirënjohje.

Kush wshtw Sali Salihu?

 Sali (Ajrush) Salihu është i lindur më 05.08.1954 në Tërnoc të Bujanocit, shkollën fillore e kreu në vendlindje.Shkollën e mesme , gjimnazin”Sezai Surroi” në Bujanoc.Pas përfundimit të shkollës së mesme, u regjistrua në Universitetin e Prishtinës-Fakultetin Filozofik-Dega e historisë, ku dhe diplomoi me kohë.Pas kryerjes së fakultetit punoi në gjimnazin ku kishte kryer shkollën e mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, pas disa viteve, vazhdoi punën të punoi profesor i historisë në shkollën fillore”Muharrem Kadriu” në Tërnoc, ku dhe tani u pensionua nga kjo shkollë.Në vitet e tetëdhjeta të shekullit XX,profesor Salihu ishte i angazhuar në aktivitete të shumta rinore dhe kulturore, si dhe në shum organizime të kohës në të mirë të çështjes kombëtare në komunën e Bujanocit.Gjatë viteve të nëntëdhjeta të shekullit të kaluar ishte drejtor i shkollës fillore”Muharrem Kadriu” për një mandat.Sali Salihu është pjesëmarrës në shumë konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit.Ka botuar punime shkencore, ndërkohë ka botuar librin”Tërnovci nëpër shekuj-Monografi./Lugina Press/

[youtube url=” https://www.youtube.com/watch?v=oAstpL9LFGQ&feature=youtu.be  ” width=”560″ height=”315″]