Home LAJME Medvegjës i takon që Kryetari të jetë Shqiptarë

Medvegjës i takon që Kryetari të jetë Shqiptarë

27
0
SHARE

Nga Refik Hasani

Pas vdekjes së Kryetarit të Medvegjës Slobodan Drashkoviq , posa të shpallen zgjedhjet sipas ligjev në fuqi  , jo vetëm të kandidojn për postin e Kryetarit të Komunës  por edhe të zgjedhet Kryetari i Komunës nga komuniteti  Shqiptarë .

Kjo do të mundësohet veçmas nëse nuk ju merret shtetësia shqiptarëve dhe ju lejohet të votojn të gjithë shqiptarëve edhe në Kosovë e Diasporë . Edhe për Kryetarë të komunës jan zgjdhjet më vota të drejtëpërdrejta . Në këtë Komunë që përbëhet nga komuniteti  Shqiptarë dhe ai Serbë që nga numri real dhe objketiv dalin si të për afërta për qytetarët me të drejtë vote . Prandaj ose Kryesuesi i Kuvendit të jetë  shqiptarë ose Kryetari i Komunës në bazë të gjendjes reale .Serbia nuk ka të drejtë ti diskriminoj shqiptarët në Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë e ti favorizoj tepër shumë serbët pakicë në Kosovë .   Pse themi që Kryetari i Komunës të jetë shqiptarë pasi deri më tani që nga pas lufta e UÇPMB-së dhe marrëveshja e Konçulit asnjë mandat Kryetari nuk ishte shqiptarë e as Kryesuesi . Të marrim shembull Komunën e Novobërdës që ishte Kryetari Shqiptarë por që nga viti 2013 tani është nga komuniteti Serbë .

 

Harta me vendbanime të Komunës së Medvegjës