Home LAJME Marrëveshja e Ohrit dhe marrëveshja e Konçulit ,duhet rishikuar dhe plotësuar

Marrëveshja e Ohrit dhe marrëveshja e Konçulit ,duhet rishikuar dhe plotësuar

154
0
SHARE

Sot, në kët datë kur e kujtojm përvjetorin e ksaj marrëveshje të arritur në mesë të Shqiptarëve dhe Maqedonëve na kujton që disa pika duhet diskutuar dhe të hapet debat në nivele gjegjëse.

Pikat e ksaj marrëveshjes nuk janë askund duke u respektuar.

Prandaj Marrëveshja e Ohrit, duhet rishikuar se si po zbatohet në praktik dhe cilat jan anët pozitive dhe negative .

Kjo marrëveshje do të duhet të diskutohet që të plotësohet dhe pasurohet me pika , nene e anekse të reja .

Koha që ka kaluar që nga moment i nënshkrimit kërkon plotësim ,rishikim dhe pasurim , po ashtu e njëjta çështje vlen edhe për Marrëveshjen e  Konçulit, prandaj :

Marrëveshja e Ohrit dhe marrëveshja e Konçulit , për këto dy marrëveshje do të duhej :

Të hapet diskutimi në nivelin dhe rangun e vlerësimit të grupeve punuese të ekspertëve apo komisioneve të ndërsjellta dhe të nivelit më të lartë politik që të plotësohet dhe pasurohet me pika , nene dhe anekse të reja .

13 Gusht  2014

Shkruan : Refik Hasani
Autori është publicist i pavarur  dhe ka përfunduar studimet post diplomike në Master .