Home Aktuale Maqedoni: Mediat që publikojnë foto të Muhamedit a.s rrezikojnë dhe burgun

Maqedoni: Mediat që publikojnë foto të Muhamedit a.s rrezikojnë dhe burgun

72
0
SHARE

Gazeta Dnevnik shkruan se nëse në Maqedoni në media do të publikoheshin karrikaturat e profetit të myslimanëve, Muhamedit  atëherë ajo do të dënohej sipas ligjit për nxitje të urrejtjes fetare.

Sipas kësaj gazete, kushtetuta e Maqedonisë ka paraparë dënim me burg prej 1 deri në 5 vite për ata persona që nxisin urrejtje fetare siç është popullata jonë, ku gjysma e banorëve të shtetit janë besimtarë mysliman dhe do të provokoheshin rëndë.

Kushtetuta është decide kur thotë se çdokush do të dënohet nëse nxit në çfarëdo forme urrejtje fetare dhe etnike.