Home Aktuale LMT nga Zvicra, ndihmon 60 nxënësit e sh.f “Muharrem Kadiu” në Tërnoc...

LMT nga Zvicra, ndihmon 60 nxënësit e sh.f “Muharrem Kadiu” në Tërnoc me ushqim në kuzhinë

109
0
SHARE

60 nxënësit e shkollës fillore “Muharrem Kadriu” nga Tërnoci  me kushte jo të mira  tash e tutje  do  të ushqehen pa pagesë në kuzhinën e  kësaj shkolle.

 

Lidhja e Mërgimtarëve të Tërnocit(LMT) me  seli në Zvicër këtë vit do të paguaj shuajtjen  në  kuzhinë  për 60 nxënës të shkollës fillore”Muharrem Kadriu” në Tërnoc.

Kjo marrëveshje u arritë në takimin që patën drejtori i shkollës fillore”Muahrrem Kadriu” në Tërnoc Naser Zahiri dhe nënkryetarit të LMT me seli në Zvicër Menur Murati.

Drejtori i kësaj shkolle Naser Zairi  me këtë rast ka falëndruar shoqtën tërnocase LMT që i kanë mundësuar 60 nxnësve të ushqehen në kuzhinë pa pagesë.

” Sot  jam më se i lumtur sepse arrita një qëllim prej qëllimeve të shumta që vlojnë në mendjen         tim.Arrita që përmes një djali të ri, por një burri të madh të nënshkrujamë kontratën, për 60 nxënës nga shkolla jonë të ushqehen pa pagesë, falë përfaqëuesit të LMT-së nga Zvicra, por i lindur në Tërrnovc Menur Murati”.

” Menurin rastëSisht e njoha përmes telefonit, por me t’i treguar gjendjen në shkollën tonë, Menuri mori aeroplanin e parë dhe drejt  në zyrën time.Sytë e tij tregonin shqetësimin për vogëlushët e shkollës sonë dhe për asnjë moment nuk hezitoi për ti dalë  në ndihmë, nxënësve të kësaj sholle ka thënë mes” është shprehur Zahiri .

Ndërkaq në fund të takimit drejtori i shkollës Naser Zahiri  pati një kërkesë për mërgimtarët” ktheni sytë nga vendlindja juaj Tërmovci , sepse tokë më të shenjtë askund nuk ka”.

E Menur Murati nga LMT ka thënë se porsa kamë kuptuar për gjendjen e nxënësve të kësaj shkolle  kam menduar se si ti dalim në ndihmë.

“Me të dëgjuar lajmin se në vendlindjen time në Tërnoc, fëmijët e shkollës sime ku unë i barë hapat e para, e kontaktova drejtorin Naser Zahiri dhe menjëher u nisa për Tërnoc.

Jemi të gatshën që këtë vit t’in ndihmojmë nxënësve rreth ushqimit në kuzhinë, ndërsa viteve tjera do të mundohemi që të kotribojmë edhe rreth teksteve shkollore” ka thënë Menur Murati nënkryetar i LMT-së./Lugina Press/