Home Aktuale Lidhja e Historianëve të Kosovës prezent në varrimin e prof.Sali Salihut

Lidhja e Historianëve të Kosovës prezent në varrimin e prof.Sali Salihut

831
0
SHARE

Në varrimin e profesorit Sali Salihu sot kanë marrë pjese dhe nga Lidhja  e Historianëve të Kosovës prof Nexhat Krasniqi  dhe prof. Mustafë Haziri.

Gjatë ditës së sotme është varrosur profesori i historisë  Sali Salihu nga Tërrovci i Bujanocit  i cili ndërroi jetë para dy dite.

Ndërkaq në varrimin e profesorit Sali Salihu sot kanë marrë pjese dhe nga Lidhja  e Historianëve të Kosovës prof Nexhat Krasniqi  dhe prof. Mustafë Haziri.

Pas ceremonive fetare u ngrit lartë vepra e profesor Sali Salihut nga Lidhja e Historianëve të Kosovës dhe nga kolektivi i shkollës “Muharrem Kadriu” nga Tërrnovci.

Në fjalimin e tij  profesori i historisë Nexhat Krasniqi mes tjerash tha se  veprimtaria e profës Sali ishte për të qenë krenarë me të bëmat që i duhen një SHQIPTARI TË DEVOTSHËM!

Në vazhdim ju sjellim fjalimin e tij:

Sot ju dha lamtumira e fundit fizike e veteranit të arsimit, publicistit, veprimtarit, unifikusit mendjendritur shokut tonë e të gjithë shqiptarëve vullnetmirë Prof. Mr. i historisë Sali Salihu nga Ternovci i Bujanovcit të Kosovës Lindore.

Profa Sali i kaloj kufinjtë e familjes e vendlindjes së tij, duke depertuar në të gjitha trevat shqiptare si njëri nga miqtë më të devotshëm të Kauzës Kombëtare! Përkundër situatës nga coronavirusi, ne u detyruam të jem fizikisht në ndarjen e fundit fizike, por kurr shpirtërore! Familja Salihu, dhimbjen për më të dashurin tuaj kthene në krenari, sepse veprimtaria e profës Sali ishte për të qenë krenarë me të bëmat që i duhen një SHQIPTARI TË DEVOTSHËM! Zoti e mëshiroftë dhe e gradoftë në xhenetin më të larta!

E për kontrubutin e tij në në arsim dhe në aspektin e çështjes kombëtare foli drejtori i shkollës fillore”Muharrem Kadriu” nga Tërrnovci Nazer Zairi duke thënë se profesor Salihu ishte i një nejri i ditur dhe i guximshëm.

Profesor Sali Salihu për katër dekada punoi si profesor i historisë duke dhënë një kontribut të çmueshëm ndër gjenerata.

Vitin e kaluar u pensionua derisa u çmua lartë vepra dhe kontributi i tij në edukimin e shum gjeneratave nga shkolla fillore”Muharrem Kadriu”./Lugina Press/