Home Aktuale Kosova shënon sot Ditën e Kushtetutës

Kosova shënon sot Ditën e Kushtetutës

236
0
SHARE

Kosova shënon sot gjashtëvjetorin e miratimit të Kushtetutës. Kushtetuta e Republikës së Kosovës u ratifikua më 9 prill 2008 dhe hyri në fuqi më 15 qershor 2008.

Kushtetuta është dokumentit më të lartë juridik, që garanton të drejtat dhe liritë themelore të të gjithë qytetarëve të vendit.

Megjithatë zbatimi i saj mbetet sfidë në veriun e Kosovës, të banuar me shumicë serbe.