Home Aktuale Kocijancic: Për marrëveshjen e Lëvizjes së Lirë ka ende punë për të...

Kocijancic: Për marrëveshjen e Lëvizjes së Lirë ka ende punë për të dyja palët

151
0
SHARE

Pas njoftimit nga Ministrja e Dialogut Edita Tahiri, se marrëveshja për Lëvizje të Lirë nuk do të hyjë në fuqi në datën e paraparë, Maja Kocijancic, zëdhënësja e Bashkimit Europian për Politikë të Jashtme dhe të Sigurisë, ka thënë se marrëveshja nuk u zbatua për shkak të çështjeve teknike nga të dyja palët.

Klan Kosova ka kontaktuar me zëdhënësen Kocijancic, duke kërkuar të marrë informata më të detajuara të arsyes së mos-zbatimit të kësaj marrëveshjeje të arritur në Bruksel me 23 qershor.

Kocijancic është përgjigjur shkurt duke thënë se “Ka punë teknike për tu bërë nga të dyja palët rreth përgatitjeve për implementimin e marrëveshjes për Lëvizje të Lirë për polisat e sigurimeve. Duhet të shqyrtojmë me kujdes që të sigurojmë mbulesë të sigurimeve në interes të shoferëve. Puna po vazhdon”.

Kabineti i Ministres për Dialog Edita Tahiri, në një shkresë drejtuar anëtarëve të Grupit Teknik për Sigurimet Kufitare, ka njoftuar se Marrëveshja e Mirëkuptimit për njohjen e ndërsjellë të Sigurimeve te Automjeteve e nënshkruar në Bruksel me 23 Qershor në mes Kosovës dhe Serbisë, nuk do të hyjë në zbatim në datën e paraparë.

Tahiri ka deklaruar për Klan Kosova se kabineti i saj është njoftuar nga Bashkimi Europian se Serbia nuk ka qenë e gatshme që të implementojë marëveshjen dhe se janë duke i bërë presion Bashkimit Europian, që të bisedojë me autoritetet serbe për fillimin e zbatimit të kësaj ujdie.