Home Aktuale Halimi e Kamberi kërkojnë zgjidhje urgjente për problemet e shqiptarëve në Luginë

Halimi e Kamberi kërkojnë zgjidhje urgjente për problemet e shqiptarëve në Luginë

6
0
SHARE

Partia për Veprim Demokratik(PVD) i ka drejtuar një letër kryeministrit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq përmes së cilës janë shprehur shqetësimet e shqiptarëve në Luginë të Preshevës.
PVD përmes një kumtese ka njoftuar që dupetët shqiptarë kanë kërkuar zgjidhje urgjente për nostrifikimin diplomave të universiteteve të Kosovës, maternitetin në Preshevë, mungesën e teksteve në gjuhën shqipe, qarkullimin lirë për maternitetin e Preshevës që nuk po hapet edhe një vit pas rikonstruimit të objektit përkatës dhe furnizimit me pajisje të nevojshme e tj.

DEKLARATE E KRYETARIT TE PVD