Home Aktuale EKSPOZITA E PARË E KAFSHËVE TË RASËS SIMENTALE “BUJANOCI 2015”

EKSPOZITA E PARË E KAFSHËVE TË RASËS SIMENTALE “BUJANOCI 2015”

206
0
SHARE

Me ndihmën , bashkëpunimin dhe me standardet e Ministrisë së Bujqësisë , komisioni i ekspertëve të cilët kanë zgjedhur tashmë 117 kafshët që do të konkurrojnë për çmime dhe titullin e bagëtive më të mira sipas kategorive në nivel të gjithë ekspozitës, organizatori ka parashikuar edhe shpërblime të vlefshme.
Çdo pronar për krerë do të merrë një shumën prej 3,000 Din, çdo lopë e ekspozuar do të mbarësohet me dem elitar nga Qendra për inseminimin artificial në Vellika Pllana, dhe vlera e çmimit është 5.500 dinarë; në çdo kategori do të shpallet fituesi i lopëve, të cilat do të marrin çmime dhe kategoritë janë mëshqerra, posa të pllenuarat dhe lopët e vjetëra të mbarësuara . Përveç kësaj, pronari do të marrë çmimin në mesin e pesë lopëve më të mira të mbarsuara si dhe fitues i përgjithshëm i ekspozitës , organizatori çdo pronari të lopëve të ekspozuara do ti ndaj nga një katalog, dhe më pastaj të do tja dërgjë një CD nga ekspozita.