Home Aktuale Edhe në Zvicërr mbrohen ngjyrat kuq e zi

Edhe në Zvicërr mbrohen ngjyrat kuq e zi

153
0
SHARE

Këto ditë klubi futbollistik FC „Kosova“ e Zürichut, me suskes arriti që të kaloj finalet dhe të ngjitet një ligë më lartë, në ligën e parë.

11208759_719208368207114_788925052_n
Ky është i vetmi klub në Zvicër ku të gjithe lojtarët janë shqiptar, dhe me mburrje të madhe mbrojnë fanelën Kuq e Zi në mes të Zvicrës.
Në këtë klub është edhe Ternocasi Jeton Jakupi, ku me herët ishte lojtar në klube futbollistike të Kosovës dhe atë të Shqipërisë.
Pasi që ishte liruar nga streset e mëdha por me uksese të larta ne arritem të bisedojmë me futbollistin profesionist Jeton Jakupi, ku jeton dhe vepron në shtetin Zvicrran.

11414407_719208361540448_1727984963_n
Jeton Jakupi karieren e tij të futbollit e nisi në FC Tërnoci, ku falënderon dhe asnjëher se harron trenerin legjendar Rexhep Adilin, ku edhe sot thotë se të gjitha suskeset që kam arritur janë meritat e tij. Por pas tjanimit të duhur në këtë klub Jeton Jakupi, u ftua nga treneret e FC Drita nga Gjilani, ku edhe aty tregoi suskese të mëdha në futboll, ku menjëher ra në sy të shume menaxhërve, dhe u transformua menjëher në FC Flamurtari të Prishtinë .

11414550_719208358207115_517977149_n

Për një kohë të shkurtër u ftua që karieren e tij futbollistike ta vazhdon në shtetin e Shqiperisë, dhe u inkuardua menjëher në FC Teuta nga Dursi. Pas sukseseve të mëdha që tregoi në Shqipëri. Jetoni emigroi në shtetin Zvicrran ku fillimisht u kyq në Klubin Futbollistik FC Red Star, po pasi edhe ktu ra në sy të disa menaxherëve, u ftua nga treneri i Klubit Futbolistik FC Tugen, dhe sukseset e tij ishin të medha, por Jetonit gjithëher mendja dhe shpirti i rrinte tek vendëlindja, dhe pasi disa menaxher të Klubit Futbollitik FC Kosova nga Zurichu e ftuan të inkuadrohet dhe ti mbroj ngjyrat Kuq e Zi në mes të Zvicrres, pa hezitim pranoi dhe bëri transferin në vitin 2010 në këtë Klub.

11419866_719208344873783_977211635_n

Jakupi në këtë klub, luan pozitën e qendërmbrojtësit, ku ka arritur shumë herë edhe të shenoj gola të rendesishëm për këtë klub. Por në pyetjen se ke luajtur në shumë klube futbollitike, në Kosove, Shqipëri dhe Zvicërr, ku je ndier më mirë dhe më i gëzuar, ai shprehet së gezimi më i madhe ishte në FC Kosova, dhe hyrja në ligën e pare zvicrrane, ky është momenti më i gëzuar që nuk do ta harroj asnjëher shprehet Jakupi. Dhe këtë sukses që e arritem, është shpaguar i gjithë mundi qe kemi dhënë të gjithë lojtarët. Sepse edhe ne shqiptarët tash jemi të barabart dhe të suksesshëm edhe në futboll përfudon Jeton Jakupi./Lugina Press/