Home LAJME E përshëndesim hapjen e zyrës në Gjilan për banorët e Medvegjës ,...

E përshëndesim hapjen e zyrës në Gjilan për banorët e Medvegjës , Bujanocit dhe Preshevës

219
0
SHARE

Shkruan : Refik HASANI

Edhe pse me vonesë mbi një dekadë hapja e ksaj zyre është dashur të hapet që nga koha e konfliktit të armatosur në mesë të forcave vrastare të Serbisë dhe UÇPMB-së . Por populli i jonë ka një thënje  ,, Më mirë vonë se hiq”  , si do që të jetë hapaja e ksaj zyre do të ndihmonte banorët e asaj anë që jeton në Gjilan, Anamoravë e gjithë Kosovën .

Funksionalizimi i Komiteti për bashkëpunim ndërkufitarë në Gjilan si një trekëndësh kufitar me Preshevë e Bujanoc dhe me Kumanovë e Likovë .

Konsiderohet që në Kosovë jan mbi pesëdhjetë mijë të shpërngulur, zhvendosur dhe të dëbuar nga këto Komuna vetëm pas muajit qershor të vitit  1999, që jan të vendosur në Kosovë e pesë mijë qytetarë nga kjo kategori  të Komunës së Medvegjës , Bujanocit  dhe Preshevës ende nuk posedojn asnjë parë dokumenta  sot e asaj ditë dhe jan banorë dhe nënshtetas të askujt dhe në mëshirën e fatit të tyre .

***

Përveqë funksionalizimit të Komiteti për bashkëpunim ndërkufitarë edhe zyrja në Gjilan do të ishte në interes të filloj së punuari  që edhe në Prishtinë ka nevoj të hapet që këto të dyja të jen në kuadër të Kryeministrisë që kështu e kemi thekësuar me dhjetra e qindra herë në Opinion të gjërë  .

30 Dhjetor 2014