Home Aktuale Dërgohet reagimi i parë zyrtar në Ministrinë e Kulturës dhe Informimit (dokument)

Dërgohet reagimi i parë zyrtar në Ministrinë e Kulturës dhe Informimit (dokument)

272
0
SHARE

Kryetari i komisionit për informim pranë Këshillit Kombëtar Shqiptar, Hevzi Ramadani ka dërguar letrën zyrtare si reagimit ndaj vendimin të fundit të Ministrisë së Kulturës dhe Informimit për ndarjen e mjeteve për informimin shqip në Luginë të Preshevës.

Ramadani në letrën e tij ka shprehur shqetësimet për ndarja jo të arsyeshme të mjeteve në konkursin e dedikuar për informim në gjuhën e pakicave, që sipas tij në emër të infomimit shqip kanë marrë mediat tjera.

Sipas tij është e papranueshme për Këshillin Kombëtar Shqiptar që në emër të informimit shqip përfitojnë media jo shqiptare nga komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë.

Më poshtë e keni letrën dërguar Ministrisë së Kulturës dhe Informimit: